Notes de premsa

La xarxa municipal per al vehicle elèctric es consolida i supera les 6.000 recàrregues el 2017

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 26/02/2018
Els regidors Marc Arza i Daniel Rubio a l'estació de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial
Els regidors Marc Arza i Daniel Rubio a l'estació de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial

Des de l’any 2014 Reus és una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica. Ara, tres anys i mig després, aquesta aposta es consolida amb la bona resposta per part dels usuaris i l’ús de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega. El balanç de 2017 és de 6.086 recàrregues, quan el 2016 la xifra total es va situar al voltant de 4.500.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona la xarxa d’estacions de recàrrega ubicades als 8 aparcaments municipals i en 3 zones de superfície.

L’ús ha experimentat un creixement sostingut al llarg de tots els mesos de 2017, arribant a xifres més altes cap a final d’any: per exemple, només durant el més de novembre, es van registrar més de 740 usos.

Entre les estacions amb més demanda, destaquen les dues de recàrrega ràpida situades a la plaça de la Llibertat i a l’àrea de zona blava de la Riera Miró. Si ens fixem en les estacions ubicades als aparcaments municipals, les que registren un major ús són les 4 places del pàrquing Llibertat, seguides de les del pàrquing Oques i les del pàrquing de La Fira Centre Comercial.

A continuació, el detall d’ús de cada estació de recàrrega de vehicles elèctrics durant 2017

 • Plaça de la Llibertat: 2 places recàrrega ràpida (1.486 usos)
 • Àrea Riera Miró: 2 places recàrrega ràpida (744)
 • Pàrquing Baluard: 2 places (290)
 • Pàrquing Carrilet: 2 places (259)
 •  Pàrquing Llibertat: 4 places (1.229)
 • Pàrquing La Fira Centre Comercial: 4 places (489)
 • Pàrquing Oques: 2 places (658)
 • Pàrquing Pastoreta: 2 places (259)
 • Pàrquing Passeig Prim: 2 places (313)
 • Pàrquing Sant Ferran: 2 places (78)
 • Edifici Tecnoparc: 2 places (281)    

 

L’aposta pel vehicle elèctric a Reus

Reus disposa ara de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus.

En total, la xarxa municipal permet recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Els vehicles elèctrics a Reus recarreguen gratis i aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. En el cas de les dues estacions ràpides situades en carrers regulats per zona blava, cal extreure el tiquet d’estacionament corresponent.

3 nous punts de recàrrega el 2018

I la xarxa municipal continua creixent: aquest 2018 la Regidoria de Medi Ambient té previst instal·lar tres noves estacions de recàrrega que entraran en funcionament abans de l’estiu. Un s’instal·larà a la zona de l’estació de trens, l’altre al Pavelló Olímpic Municipal i el tercer a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

Els nous punts de l’estació ferroviària i de Països Catalans seran de recàrrega semi-ràpida, és a dir, que un vehicle elèctric convencional es pot carregar amb un temps d’entre 2 i 4 hores.

D’altra banda, l’estació que s’instal·larà a l’exterior del Pavelló és el que es va retirar de la plaça de la Llibertat, on es va substituir per un punt de càrrega ràpida.

Bonificació del 75% de l’impost de vehicles

Enguany també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta.

Segons dades municipals, l’any 2017 es van beneficiar d’aquestes bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.

El vehicle elèctric, també a l’aplicació de zona blava

Una de les novetats pel que fa al vehicle elèctric que s’ha produït durant 2017 és la incorporació d’aquest servei a l’app de zona blava APARCAR, vigent a Reus i a Cambrils. Des de l’estiu passat, l’aplicació de mòbil per pagar la zona blava també serveix per activar les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicades a Reus i a Cambrils.

La versió 2.0 de l’aplicació permet que els usuaris de l’aplicació APARCAR registrin els seus vehicles com a elèctrics des del perfil de l’usuari; després de fer-ho apareix una nova pestanya a la pantalla principal que permet triar entre iniciar una estada de zona blava o bé iniciar la recàrrega elèctrica. Només cal prémer sobre iniciar recàrrega, triar el vehicle registrat que es vol recarregar i escanejar el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera podran connectar el cable a la presa que desitgin i, si la plaça d’aparcament disponible per a recarregar està en una àrea d’aparcament regulat i dins de l’horari establert, l’aplicació iniciarà automàticament una estada amb la recàrrega del vehicle, sense haver de fer cap més acció per part de l’usuari. 

Els regidors Marc Arza i Daniel Rubio a l'estació de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial
Els regidors Marc Arza i Daniel Rubio a l'estació de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.