Notes de premsa

L’Ajuntament adjudica a Batlle i Roig Arquitectura l’avantprojecte per repensar l’entorn del passeig Mata i el Carrer Ample

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/07/2020
Àmbit passeig Mata i carrer Ample
Passeig Mata
Passeig Mata

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Batlle i Roig Arquitectura SLP el contracte per a la redacció de l’avantprojecte d’urbanització de l’entorn del passeig Mata i el carrer Ample. El document ha d’aportar idees per millorar els espais públics d’aquesta zona del nord de la ciutat; reordenar els vials i les zones verdes; revisar la mobilitat; millorar la connectivitat de l’estació de trens amb el centre de Reus; i integrar els dos espais en el seu entorn.

L’avantprojecte haurà de contemplar un aparcament soterrani al llarg del passeig Mata, amb capacitat per a uns 400 vehicles. La proposta servirà de guia per la futura inversió en obra.

En l’àmbit de la mobilitat, el document també ha de preveure la incorporació de carril bici tant al passeig Mata com al carrer Ample, d’acord a les previsions del Pla de Mobilitat Urbana de Reus.

L'àmbit de l’avantprojecte abasta el passeig de Mata, des del passeig Sunyer fins al carrer de General Moragues, l'entorn de l'estació de ferrocarril (plaça de l'Estació, avinguda del Segle XX i carrer del Bisbe Borràs), i el carrer Ample des del passeig Mata fins la plaça de la Llibertat. En conjunt, tot l’àmbit té una superfície aproximada d’uns 41.000m2

Finalment, l’avantprojecte ha d’incorporar propostes de millora de l’entorn immediat de l’àmbit d’actuació, com la connectivitat entre l’avinguda del Comerç i el passeig de la Boca de la Mina amb el Passeig Mata i la plaça de l’estació, per superar l’efecte de barrera que causa l’infraestructura ferroviària; o la promoció d’edificis verds, amb accions que tinguin per objectiu la naturalització els edificis del voltant, com la creació de murs verds.

Precisament, Batlle i Roig Arquitectura té adjudicat també el contracte per a la redacció i direcció dels projectes d’obres de la millora i la recuperació del Passeig de la Boca de la Mina

L’import d’adjudicació del contracte és de 15.900,03 euros, i té un termini de redacció de l’avantprojecte de quatre mesos a comptar des de la data de signatura del contracte.

Àmbit passeig Mata i carrer Ample
Passeig Mata
Passeig Mata
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Passeig Mata 6028.5 KB
Tipus de fitxer Passeig Mata 6287.8 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.