Notes de premsa

L'Ajuntament adjudica el contracte del servei d'allotjament del Centre Social El Roser a una entitat social

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 26/08/2022
Servei d'allotjament del Centre Social El Roser

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat el Servei d’allotjament temporal que oferirà el Centre Social El Roser a l’empresa cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre SUARA SERVEIS, SCCL per un import de 209.475,90 euros (IVA inclòs) i una durada d’un any, prorrogable anualment fins a 3 anys més. El contracte, adjudicat, està ara pendent de formalització.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que "el Centre Social El Roser és un equipament d'atenció social i ajuda a les persones model al país; i que ara ampliem amb el servei residencial per a persones en situació de vulnerabilitat".

Totes les empreses licitadores havien d’estar registrades al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES). Aquest servei, que està previst que comenci a funcionar cap al mes de novembre, oferirà solució a les necessitats d’allotjament temporal d’urgència i de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social, amb un espai d’acolliment de qualitat i una estabilitat social per tal de poder desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport, eficiència i atenció social.

El Servei Residencial d'Estada Limitada tindrà dues modalitats d'atenció:

 • Servei d'acolliment residencial d'urgència: es tracta de suplir, de manera temporal, la llar familiar en casos puntuals i d'urgència, com incendi o ensorrament de l'habitatge.

 • Servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió social: destinat a persones que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no disposen d'un habitatge com, per exemple, persones sense llar.

L'equipament integral d'estada limitada que oferirà El Centre Social El Roser serà una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d'hostals o d'una entitat social. Es tracta d'oferir una millora en l'atenció social a les persones i també una millora en la qualitat del servei, de l'allotjament i de l'estada. En concret, aquest servei facilitarà desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport i eficiència.

Els serveis que s'oferiran al nou equipament seran:

 • Allotjament: capacitat per a 16 persones en dues sales de 8 places.

 • Manutenció: esmorzar, dinar i sopar.

 • Acollida i convivència: equip tècnic propi i extern.

 • Suport social: equip propi i extern.

 • Servei de dutxes i bugaderia per a persones externes.

La posada en marxa del servei requerirà la creació d'11 llocs de treball.

Vuit mesos de funcionament del Servei d'alimentació
El servei d'allotjament completa la cartera de serveis del Centre Social El Roser. A principis de gener, es va posar en marxa el servei d'alimentació, gestionat per empreses d’inserció sociolaboral i expertes en l’acció social. Aquest servei inclou:

 • Menjador social: En l’actualitat, el menjador social del Centre Social El Roser és l’únic existent a la ciutat. Va començar a funcionar el 10 de gener. Les noves instal·lacions de la cuina i el nombre més gran de personal que hi treballa, permet elaborar 240 àpats diaris i tenir més capacitat de tractar i emmagatzemar aliments i de conservar àpats que el menjador social que hi havia fins ara. Pel que fa a la modalitat dels àpats, pot ser presencial, per emportar-se o a domicili.

 • Rebost social: El rebost social, que va obrir el 18 de gener, és una nova manera d’atendre les persones que l’equip de professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament considera que necessiten ajuda alimentària. Amb aquest sistema la persona tria d’unes prestatgeries plenes d'aliments frescos i envasats el que necessita, d'acord amb un sistema de punts establert per Serveis Socials.

 • Cafeteria: La cafeteria del Centre Social El Roser va entrar en funcionament el 2 de maig. Aquest servei té com a objectiu convertir-se en un espai compartit entre les persones usuàries d'aquest equipament social i la resta de la ciutadania, de manera especial l'alumnat i el professorat de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler, situat al costat del centre, i del veïnat de la zona. L'horari és de dilluns a divendres de 7.45 h a 11.45 h, ja que a partir d'aquesta hora l'espai es converteix en el menjador social.

 • Programa de Gestió Alimentària de Reus: Tant el menjador social com el rebost social reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Servei d'allotjament del Centre Social El Roser
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.