Notes de premsa

L’Ajuntament adjudica el contracte per substituir 1.400 llums de vapor de mercuri per models més eficients

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/06/2017

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE), el contracte per substituir per models més eficients un total de 1.374 llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic repartits per tota la ciutat. L’empresa ha presentat l’oferta més econòmica i amb una important rebaixa sobre el preu de licitació —404.890,68 euros sobre 499.999,99 euros de l’import de sortida— i un increment del número de llums a substituir de 540 llums més dels 834 plantejats inicialment en el concurs públic.

L’actuació municipal està subvencionada pel programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016; i finançada pel programa d'ajudes IDAE per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior municipal.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que “el contracte s’emmarca en el projecte que impulsa l’Ajuntament i que contempla la substitució de tots els llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic de la ciutat per models led, més eficients, i amb estalvis en el consum d’energia superiors al 50%. L’objectiu és adaptar-se a la normativa i assolir avantatges tant econòmics com ambientals, a més de millorar la qualitat en la il·luminació».

Es calcula que la substitució comportarà un estalvi ambiental i econòmic anual d’unes 188 tones de CO2 i 82.900 euros.

A més de l’estalvi econòmic i energètic que generarà la substitució dels llums de mercuri per led, s’aconseguirà millorar l’enllumenat públic al dotar-lo d’una llum més càlida, menys contaminant, i amb uns nivells d’il·luminació més equilibrats i uniformes.

Els llums que està previst substituir estan dispersos en diferents zones de la ciutat, d’entre les que destaquen els Xalets Quintana, el passeig Misericòrdia, el carrer de Llovera, el carrer de l’Amargura, el carrer Ample, el carrer del Roser, el carrer de Riudoms, Mas Abelló, entre altres.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.