Notes de premsa

L'Ajuntament aporta 12.000 euros extra al Programa de Gestió Alimentària per comprar aliments rics en proteïnes

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/02/2016

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus ha fet una aportació extraordinària de 12.500 euros al Programa de Gestió Alimentària per a la compra d'aliments rics en proteïnes, com pollastre i conserves de peix, per tal d'oferir a les persones usuàries una dieta equilibrada. Aquesta nova aportació enriqueix la cistella bàsica d'aliments que cada mes s'ofereixen a unes 1.200 famílies i unes 4.300 persones de la ciutat que, segons dades actualitzades aquest mes de febrer, necessiten rebre menjar a través d'aquest programa social.

Aquests 12.500 euros extres els ha rebut el Taller Baix Camp, una de les entitats que integren el Programa de Gestió Alimentària Responsable, encarregada del triatge i distribució dels aliments, una feina que realitzen persones amb discapacitat. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Reus va aprovar el passat 22 de gener l’addenda al conveni amb les entitats que impulsen el projecte per fer possible l’aportació extraordinària. Amb aquests diners s'han comprat 4.000 kg de pollastre i 4.260 llaunes de tonyina i sardines, que s'han començat a distribuir aquest mes de febrer.

Durant l'any 2015, el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, a través de les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), i a través dels dos menjadors socials, gestionats per Càritas Interparroquial de Reus, va atendre unes 1.900 famílies i unes 6.600 persones.

La regidoria de Benestar Social impulsa aquest Programa des de l'agost de l'any 2012, aportant suport tècnic a totes les entitats i empreses que hi participen i 60.150 euros anuals al Taller Baix Camp. Una aportació econòmica que aquest any 2016 amb aquesta suma extra ascendeix fins als 72.650 euros.

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus
En el context recent de crisi econòmica, Reus esdevé una ciutat capdavantera en l'àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental.

La implementació d'aquest programa és a càrrec la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, del Taller Baix Camp, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus.

Un programa que compta amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades que participen en el finançament: Premi Integra BBVA, Agència de Residus de la Generalitat, Diputació de Tarragona, Fundació Pere Mata, Fundació Privada Reddis, Rotary Reus, Cargill i l'Ajuntament de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.