Notes de premsa

L’Ajuntament aprova eximir terrasses i marxants de pagar la taxa d’ocupació de via pública fins al 30 de setembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/05/2020
Terrasses de Reus

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 22 de maig la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes per l'aprofitament del vol, sòl i subsòl de la via pública amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica dels sectors de la restauracó i dels marxants. L’acord comporta la suspensió del pagament de la taxa per terrasses i marxants en el periode comprès entre el 16 de març i el 30 de setembre. Per als períodes impositius anuals, s’aplicarà la reducció proporcional.

D’acord al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, les dues mesures de reducció de la càrrega fiscal comporten un cost de 104.100 euros, dels quals 40.500 són per l’exempció de la llicència d’ocupació de via pública de terrasses, i 63.600 per l’exempció de la taxa als marxants.

La modificació de l’ordenança afecta els supòsits següents:

  • Tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, amb materials rígids de protecció o no, no tancats.
  • Tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, protegits per materials rígids, tancats.
  • Taules de bar.
  • Taules de bar, autoritzacions puntuals.
  • Venda ambulant al "mercadet setmanal”, en parades a l’exterior dels mercats municipals
  • Venda ambulant puntual i esporàdica a l’exterior dels mercats municipals

A mitjans del mes de març, el govern de Reus ja va decretar la modificació del calendari fiscal per prorrogar tres mesos els terminis de pagament d’impostos, així com també l’exempció fins al 30 de juny de les taxes d’ocupació de via pública. Ara, el ple de l’Ajuntament ha acordat ampliar-ho per un període de tres mesos, fins al 30 de setembre.

Terrasses de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.