Notes de premsa

L’Ajuntament assumeix la gestió de les visites a la Casa Navàs aquest estiu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 28/07/2014

L’Ajuntament de Reus i la família Blasco Font de Rubinat, propietària de la Casa Navàs, han signat un acord de col·laboració gràcies al qual l’Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció gestionarà les visites turístiques a un dels principal valors del patrimoni modernista de la ciutat i de l'art Noveau europeu. La Casa Navàs s’incorpora plenament així, a partir d’aquest dilluns 28 de juliol, a l’oferta de visites guiades al patrimoni de la ciutat. La vigència de l’acord s’allargarà fins el 13 de setembre.

Alícia Alegret, regidora de Promoció de Ciutat afirma que «es tracta d’un acord històric, que dóna un important salt qualitatiu a l’oferta turística de la ciutat, que ens permet ser més atractius i que, per tant, ha de revertir en més visites i més activitat per als sectors econòmics vinculats al turisme».

La Casa Navàs estarà oberta al públic els dilluns i dimecres, a les 13:00 i a les 18:00h, i els dissabtes a les 12:00 i a les 18:00h. Els grups que podran visitar l’immoble seran d’un màxim de 10 persones, tot i que en cas de circumstàncies especials es podrà ampliar a un màxim de 12 persones. La limitació del nombre de visitants i visites ve motivada per l'especial riquesa de la casa i garantir-ne la conservació. La durada de les visites serà d’uns 45 minuts.

D’acord al conveni, Reus Promoció assumeix la informació i la divulgació de les visites a la casa Navàs, amb l’objectiu de fomentar-ne la visita. Les visites guiades es faran amb personal propi. L’Agència de Promoció de Ciutat s’encarregarà de l’acompanyament als guies de la Casa Navàs, als quals facilitaran un guió amb l'explicació de la visita en cinc idiomes: català, castellà, anglès, francès i rus.

La Casa Navàs, obra de Lluís Domènech i Montaner, és una de les obres mestres de l’arquitectura modernista i està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.