Notes de premsa

L’Ajuntament celebra que Reus disposi finalment de sirenes d’avís a la població de risc químic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 15/09/2022
Dolors Vázquez i Carles Pellicer

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, han comparegut aquest dijous, 15 de setembre en roda de premsa per valorar positivament la propera instal·lació a Reus de dues sirenes d’avís a la població en cas de risc químic. La instal·lació s’emmarca en el contracte de desplegament del sistema d’avisos adjudicat pel departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya aquest estiu.

“Reus, finalment, tindrà sirenes d’avís a la població en cas de risc químic. I això és un èxit col·lectiu. Fa anys que la ciutadania porta reclamant sirenes de risc químic per sentir-se segura. I fa anys que des de l’Ajuntament reclamem sirenes perquè la ciutadania se senti més segura”, va afirmat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

“El Departament d’Interior està complint amb el seu compromís; i aquest estiu ha adjudicat el contracte de subministrament i instal·lació de les sirenes d’avís a la població. El contracte inclou les dues sirenes del Plasqta que pertoquen a Reus”, ha afegit la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez.

Les dues sirenes s’instal·laran al l’entorn del Mercat del Camp i a l’entorn del Tecnoparc. L’objectiu és donar cobertura als barris del sud de la ciutat, els més propers a la indústria química

La Direcció General de Protecció Civil ja està executant el contracte; i s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Reus per treballar en l’emplaçament definitiu. Les sirenes es podrien instal·lar en les cobertes d’edificis  o sobre columna de 12 metres d’alçada.

La previsió de la Direcció General de Protecció Civil és completar el desplegament de les sirenes aquest mateix any.

Dolors Vázquez i Carles Pellicer
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.