Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus adjudica l’estudi per la posada en funcionament d'una Escola dels Oficis a la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 14/09/2022
Formació d'oficis

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell, ha adjudicat per un import de 28.750,00 euros (IVA exclòs) a l’empresa Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L. el Servei de consultoria i assistència tècnica per desenvolupar i executar el projecte "Estudi i detecció de les necessitats de formació, i posada en funcionament d'una Escola dels oficis a Reus”. La posada en funcionament d’una Escola dels Oficis a la ciutat vol millorar l’oferta formativa del territori i adequar-la a les necessitats i a les demandes del teixit productiu.

L’estudi tècnic haurà d’estar finalitzat el proper 30 de juny de 2023. L’empresa adjudicatària ja ha començat a desenvolupar-lo, amb la diagnosi i l’anàlisi de fonts primàries, i començarà en breu les trobades i enquestes amb les empreses i professionals de la ciutat.

Les necessitats de formació i la posada en funcionament d’una escola dels oficis està directament vinculada al desplegament de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus 2021-2030, impulsada i promoguda des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus amb l’IMFE Mas Carandell, i a la posada en funcionament del Consell territorial de la formació professional.

L’estudi adjudicat farà una  anàlisi exhaustiva de les necessitats de formació a la ciutat,  en base a les necessitats de les empreses i el teixit productiu, les característiques de la població activa i l’oferta de formació professional integral existents, tot tenint en compte els canvis demogràfics, socials i econòmics. També haurà de definir una relació de propostes d’especialitats formatives per implementar a curt i mitjà termini l’oferta de formació existent i donar resposta a les necessitats del mercat de treball, en relació a la població activa i als canvis de l’entorn. Tanmateix, haurà d’identificar les necessitats de capacitació i formació per incrementar el nombre de places i d’especialitats. L’estudi tindrà molt en compte la demanda existent i com s’estimula, fent èmfasi en les accions d’orientació i coneixement del mercat de treball.

“El resultat d’aquest estudi ajudarà a identificar les necessitats de qualificació i formació professional dels propers anys, de la ciutat de Reus en el conjunt de territori, per tal de potenciar la professionalitat a tots els sectors i millorar l’ocupabilitat de les persones”, ha explicat el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”.

 

Formació d'oficis
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.