Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus amplia quatre mesos, fins a finals de setembre, l’exempció en el pagament de les llicències de terrasses

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/05/2020
Fanal plaça del Mercadal i Palau Municipal

L'Ajuntament de Reus amplia quatre mesos l’exempció en el pagament de les llicències de terrasses. La mesura, que es mantindrà fins a finals de setembre, pretén ajudar el sector al retorn a l’activitat, tenint en compte que dilluns dia 11 entra en vigor a Reus la fase 1 de la desescalada, i podran obrir els seus establiments, amb les limitacions corresponents i les mesures de prevenció i protecció que pertoquin.

L’Ajuntament també ofereix l’ampliació de les terrasses a partir de la setmana vinent. La sol·licitud es pot fer a través de l’adreça https://seu.reus.cat/seu/carpetaCiutadana/tramit/44658 i es farà el seguiment individual de cada petició. A més, es farà arribar al sector tot un seguit d’informació d’interès, normatives i protocols d’actuació i prevenció perquè ho prenguin en consideració.

La decisió s’ha pres aquesta setmana, després de la reunió de reactivació econòmica convocada pels regidors Montserrat Caelles, de Promoció de Ciutat; Teresa Pallarès, d'Economia, Coneixement i Habitatge; i Carles Prats, d'Empresa i Ocupació, i en la que hi van participar representants de les entitats del sector, així com una mostra representativa de restauradors i propietaris de negocis d'oci de la ciutat.

Formació de professionals
A banda de tractar la qüestió de les llicències, el pla d’ampliació i diversos dubtes sobre mesures de protecció, es va plantejar la necessitat de potenciar la formació dels professionals i  la digitalització del sector, a més de futures accions promocionals conjuntes entre el comerç, la restauració i l'oci,  la possibilitat de la creació d’una central de compres, la importància de la seguretat, neteja i desinfecció  de la via pública. 

Es va posar també sobre la taula la necessària reorganització tant del sector com de les diferents entitats que ara ja existeixen, per garantir un lideratge potent i una comunicació més efectiva entre en el sector i l’administració, que continuaran amb aquest treball conjunt.

Fanal plaça del Mercadal i Palau Municipal
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.