Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus aporta 12.500 euros més al Programa de Gestió Alimentària amb l’objectiu de millorar la qualitat dels aliments

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 3/01/2018
foto_gestio_alimentaria._taller_baix_camp.jpg

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus ha fet una aportació extraordinària de 12.500 euros al Programa de Gestió Alimentària per a la compra d'aliments rics en proteïnes i per tal d’equipar el Taller Baix Camp amb una nova zona de refrigeració. En concret, 9.500 euros aniran destinats a un nou espai de congelació i 3.000 euros a la compra d’aliments rics en proteïnes, com llaunes de tonyina i sardines.

L'any passat també es van aportar 12.500 euros extres, destinats de manera íntegra a la compra d'aliments rics en proteïnes. En aquella ocasió es van comprar 4.000 quilos de pollastre i 4.260 llaunes de tonyina i sardines. L’objectiu d’aquesta nova aportació econòmica és oferir durant tot l’any 2018 una dieta més equilibrada a les persones usuàries del programa i millorar el procés de tractament dels aliments.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració molt positiva d’aquesta aportació extraordinària: «Aquests diners incidiran de manera directa en la qualitat dels aliments que reben les persones usuàries del Programa de Gestió Alimentària, que ja és molt bona i que amb aquestes millores serà excel·lent».

Aquest import es destina al Taller Baix Camp, una de les entitats que integren el Programa de Gestió Alimentària Responsable, encarregada del triatge i la distribució dels aliments, una feina que realitzen persones amb discapacitat.

La Regidoria de Benestar Social impulsa aquest Programa des de l'agost de l'any 2012, aportant suport tècnic a totes les entitats i empreses que hi participen i un import superior als 60.000 euros anuals al Taller Baix Camp. Una aportació econòmica que el 2017, amb aquesta suma extra, ascendeix fins als 72.650 euros.

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus

Reus és una ciutat capdavantera en l'àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental.

La implementació d'aquest programa és a càrrec la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, del Taller Baix Camp, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus.

Un programa que compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions públiques i privades que participen en el finançament, entre les quals destaquen l’Agència de Residus de la Generalitat i la Diputació de Tarragona.

foto_gestio_alimentaria._taller_baix_camp.jpg
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.