Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus demana a la ciutadania mantenir l’esforç per acabar de doblegar la corba del risc de rebrot

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 28/08/2020
RP Balanç mesures prevenció COVID-19

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i el regidor de Salut, Òscar Subirats, han llençat aquest divendres, 28 d’agost un doble missatge de tranquil·litat i d’alerta a la ciutadania de Reus, a qui han agraït que el compliment de les mesures de prevenció adoptades pel Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus comença a fer reduir el risc de rebrot a la ciutat.

El Govern municipal ha volgut posar en valor les mesures preses i l’actitud responsable de la ciutadania, alhora que ha reclamat la necessitat de no relaxar-se. “Estem doblegant la corba del risc de rebot. La ciutadania de Reus pot sentir-se orgullosa, perquè ho estem fent bé. Però no podem abaixar la guàrdia. Les properes setmanes seran clau”, ha afirmat l’alcalde.

En aquest sentit, Pellicer ha fixat com a objectiu col·lectiu aplanar la corba en dues setmanes, per tal de reprendre l’activitat laboral i el curs escolar amb l’índex de rebrot controlat.

Igualment, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha insistit en la necessitat de mantenir les mesures de prevenció mentre l’índex de rebrot no estigui controlat; i ha apel·lat a responsabilitat social individual de la ciutadania: “Tots podem ser asimptomàtics; podem ser possibles portadors del virus o podem estar al costat d’algú que ho sigui”.

Els representants del Govern de Reus han recordat que les mesures adoptades pel Departament de Salut i l’Ajuntament van encaminades principalment a evitar els focus que s’han detectat de més risc: els contactes socials. I han reclamat a la ciutadania que limiti al mínim les trobades socials, sigui amb amics o amb familiars.

Finalment, Pellicer ha destacat que l’epidèmia “no és un problema local de Reus sinó un problema de país”. I, en aquest sentit, ha afegit que “, l’esforç que estem fent els reusencs ha de servir d’exemple a tothom; als municipis veïns i al conjunt de país. Només amb l’acció responsable de tots podrem reduir el risc de rebrot; i frenar l’epidèmia”.

Pellicer i Subirats han comparegut en roda de premsa acompanyats de les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella; i de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez.

RP Balanç mesures prevenció COVID-19
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.