Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus destinarà 195.000 euros al manteniment i millora de l’enllumenat públic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 9/05/2018
Imatge d'arxiu de l'ellumenat públic

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidioria de Via Pública, destinarà 195.917,89 euros a actuacions de manteniment, ampliació i millores de les instal·lacions d'enllumenat públic en diferents zones de la ciutat de Reus. El contracte s’ha adjudicat a l’empresa SECE. Les actuacions a realitzar s’agrupen en tres lots segons la tipologia de les actuacions: la incorporació de nous punts de llum a la xarxa municipal en trams o espais de carrers que no queden coberts per l'enllumenat públic existent; el condicionament de línies per a una normalització i ordenació d’instal·lacions existents amb deficiències; i la renovació d'elements degradats de les instal·lacions d'enllumenat.

Les diferents actuacions a realitzar han estat definides a partir de les necessitats detectades en inspeccions realitzades en el manteniment de l'enllumenat públic, ja siguin originades per queixes de la ciutadania o per les pròpies operacions del servei de manteniment.

En concret, es realitzaran els treballs següents:

  • Ampliació i millora amb nous punts de llum, per resoldre trams foscos existents: carrer de Girona, carrer de la Sénia, ronda de Morell i Vilallonga, carrer del Mas Carpa, carrer del Mas Iglesias, parc del Mas Iglesias, plaça dels Ganxets, carrer de Macià Vila, carrer de l'Escorxador, al carrer de Doctor Domènech, la plaça del Teatre, i a l’avinguda de President Companys i carrer de Sardà i Cailà.
  • Condicionament de línies, amb la substitució de trams de cablejat amb deficiències: carrer de Cèlia Artiga, al barri de les Clarisses, avinguda de Jaume I, al barri de la Pastoreta; riera de Miró, al barri d'Horts de Miró.
  • Renovació d'elements degradats, amb la substitució o reparació de diversos elements de les instal·lacions per tal d’incrementar la seguretat. S’actuarà en una trentena de carrers de la ciutat, on s'han identificat elements en mal estat per envelliment o altres factors externs al manteniment.

Substitució dels llums de vapor de mercuri
Els treballs de millores en l’enllumenat públic que l’Ajuntament ha adjudicat s’afegeixen als dos contractes que el consistori té en marxa vinculats a aquest servei, concretament per a la substitució dels últims llums de vapor de mercuri de la ciutat per models més ecològics i energèticament més eficients. En concret, un primer contracte, ja en execució, destina 404.890,68 euros per a la substitució de 1.374 llums. Aquesta actuació municipal, adjudicada a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE), està finançada amb la modalitat de préstec reemborsable sense interessos, dins del programa d’Ajudes de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), cofinançat amb fons FEDER.

El segon contracte en fase d'inici de l'execució, subvencionada pel programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016, està adjudicat a l’empresa Alumbrados viarios SA per un import de 242.874,99 euros, preveu completar la substitució amb el canvi de 439 llums més.

Imatge d'arxiu de l'ellumenat públic
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.