Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus elabora una guia per fer les festes més sostenibles

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/07/2023
Portada de la Guia de Festes Sostenibles
Cartell campanya

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient. La guia recull consells per reduir l’impacte ambiental de les festes i els recursos que l’Ajuntament posa a l’abast dels organitzadors d’esdeveniments festius a la ciutat per generar menys residus.

El document està estructurat en quatre apartats que inclouen el treball previ de planificació de la festa; com fer la festa perquè sigui més sostenible; què fer quan acaba la festa i els recursos que ofereix l’Ajuntament. El document complet es pot consultar al web Reus.cat i la seva presentació vindrà acompanyada d’una campanya de difusió per donar-la a conèixer.

En aquest sentit, la regidoria de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública  conjuntament amb la regidoria de Relacions Ciutadanes, han establert reunions amb totes les associacions de veïns de la ciutat per presentar-los la guia. Les dues regidories venen treballant conjuntament en diverses accions i campanyes per a la prevenció de residus dotant d’eines a les entitats veïnals per aconseguir-ho en les seves activitats i festes i fomentar la coresponsabilitat i civisme del veïnatge.

El regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha manifestat que “l’interès i col·laboració en organitzar unes festes més sostenibles per part de les entitats de la ciutat és creixent i amb aquesta guia i la feina de difusió associada li volem donar l’impuls definitiu”.

Recursos que ofereix l’Ajuntament
Des de l’Àrea de Medi Ambient es posa a disposició dels organitzadors d’esdeveniments festius un seguit de materials que es poden demanar com ara gots i vaixella reutilitzable i contenidors de les diferents fraccions. La comanda s’ha de fer amb un mínim de 15 dies d’antelació a l’esdeveniment a través de tràmit electrònic i el servei de neteja i recollida lliura els materials el dia i lloc indicats i els recull posteriorment.  

Pla local de prevenció de Residus
L’elaboració de la guia de festes sostenibles i la posada a disposició de recursos a la ciutadania són accions vinculades al Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que defineix la estratègia a seguir en l’àmbit de la prevenció a curt i mig termini. La prevenció de residus comporta un seguit de beneficis de diferent magnitud i context, entre els quals l’estalvi de recursos naturals, la disminució dels impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, la reducció dels costos de la gestió de residus i els beneficis socials associats.

Portada de la Guia de Festes Sostenibles
Cartell campanya

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.