Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus genera l’energia renovable equivalent per abastir més de 100 llars

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 14/02/2020
Daniel Rubio

L’Ajuntament de Reus, coincidint amb la commemoració a tot el món del Dia Mundial de l’Energia, instituït el 14 de febrer amb l’objectiu de promoure l’ús de fonts d’energia alternatives i fer disminuir l’ús d’energies renovables, fa balanç de l’aposta municipal per la producció d'energia renovable, i concretament de l'obtenció d'energia elèctrica a partir d'energia solar fotovoltaica. Una font d’energia renovable, inesgotable i no contaminant.

L'any 2007 es va posar en marxa la primera instal·lació d'energia fotovoltaica a la Biblioteca Xavier Amorós amb una potència de 10 kWp. Actualment hi ha 6 instal·lacions més en equipaments municipals: Gaudí Centre amb una potència de 13,8 kWp; Escoles General Prim, amb 45 kWp; a l'Escola Joan Rebull, amb 55 kWp; l'Escola Rosa Sensat, amb 30 kWp; Escola Montsant, amb 20 kWp; ,i a l'Escola Teresa Miquel i Pàmies; amb 45 kWp. Totes les instal·lacions estan connectades a la xarxa per aprofitar també la venda de l'energia elèctrica generada.

Energia per abastir un centenar de llars
L'energia anual produïda per les set instal·lacions fotovoltàiques municipals és de 421.769 kWh; electricitat suficient per abastir 117 llars, tenint en compte que una llar de quatre membres pot consumir entorn d'uns 3600 kWh l'any. No obstant, cal tenir en compte que caldria emmagatzemar l'energia, un dels contres de l'energia elèctrica, i per al qual poden servir les bateries domèstiques d'última generació.

La potència total d'aquests espais és de 218,8 kWp que donaria per abastir 38 llars amb una potència bàsica de 5,7 kW.

Aposta de futur
L’Ajuntament de Reus està analitzant l’ampliació de noves instal·lacions fotovoltaiques municipals. L’objectiu a curt termini és instal·lar sistemes en règim d'autoconsum en aquells espais on els períodes de generació solar fotovoltaica, s'adaptin a la corba de consum, com podrien ser més escoles, centres cívics, biblioteques, etc...

Em paral·lel, la regidora de Recursos Humans i Medi Ambient treballa ja en dues línies d’acció d’incidència directa en els objectius del Dia Mundial de l’Energia; la creació del Pla Reus Energia, que englobi totes aquelles iniciatives municipals vinculades al sector energètic i renovable; i l’actualització del Pla d’Acció d’Energia Sostenible, que estableixi indicadors i mesures per un seguiment continuat.

Daniel Rubio
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Daniel Rubio 3444.6 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.