Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus limita que els petits supermercats puguin obrir més tard de les 21:00h

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 27/03/2020

L'Ajuntament de Reus unificarà els horaris d'obertura dels comerços per evitar que els petits supermercats i botigues de conveniència puguin obrir més tard de les 21:00h, i contribuir a limitar així la mobilitat de la ciutadania durant l'emergència sanitària. Així ho ha acordat aquest divendres, 27 de març el Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus en la seva reunió diària.

La mesura es concretarà amb un decret que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, signarà aquest mateix divendres, i que prohibirà que aquesta tipologia de comerços puguin obrir més enllà de els 21:00h. La regulació horària està definida en la Llei d'horaris comercials del Parlament de Catalunya, però la propi llei estableix que els municipis poden decretar modificacions per qüestions d'ordre públic o convivència ciutadana.

Gossos i civisme
D'altra banda, el Comitè d'Emergències també ha acordat traslladar a la ciutadania, en especial als propietaris de gossos, que reforci el criteri de prudència, eviti la picaresca, i limiti la mobilitat tant com sigui possible, encara passejar els gossos sigui un dels supòsits no inclosos en la restricció de la mobilitat prevista en el reial decret pel qual s'estableix l'estat d'alarma. Així mateix, es demana als propietaris que, ara més que mai, cal un comportament cívic amb els animals a la via pública, recollir els seus excrements i netejar les miccions amb aigua. Igualment, es recomana als propietaris de gossos que no passegin els animals més lluny de 200 m del seu domicili com a mesura de prevenció. 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.