Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus organitza una Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 29/09/2022
Cartell de la Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible
Presentació de la mostra d'estalvi i gestió energètica sostenibles

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social, organitza els propers dies 6 i 7 d’octubre a la plaça de la Llibertat una Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible amb diverses accions de conscienciació al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.  L’activitat s’emmarca en les accions previstes amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Al llarg de les tardes del 6 i el 7 d’octubre, en horari de 16.30 a 20.30 hores, la plaça de la Llibertat serà l'escenari de diverses activitats familiars i la mostra de iniciatives sostenibles i d’estalvi energètic. Les persones assistents podran visitar una casa energèticament sostenible. Es tracta d’un habitatge totalment autònom en matèria d’energia elèctrica gràcies a l’aprofitament de l’energia solar amb plaques fotovoltaiques i de la connexió a un vehicle elèctric que fa la funció de bateria i alimenta l’habitatge a les hores que no hi ha sol. Aquesta llar també incorpora una petita exposició amb consells d’estalvi energètic.

També hi haurà un estand del Punt d’Assessorament Energètic de Reus, que gestiona la regidoria de Benestar Social, on les persones que vulguin es podran assessorar en matèria d’estalvi en les factures d'electricitat, d'aigua i de gas de la seva llar.

Respecte al públic familiar, al llarg de les dues tardes, les famílies amb canalla podran gaudir d’un laberint gegant on hauran de resoldre enigmes relacionats amb l’estalvi d’energia. L’entrada és oberta i no caldrà fer inscripció prèvia per participar-hi. També s’ha programat una activitat de conta-contes dirigida als més petits. La representació del compte 'La rebel·lió dels electrodomèstics i les bombetes' es realitzarà just davant de l'estand de la regidoria de Benestar Social, amb l'horari d'inici: 17 h, 18 h i 19 h, tots dos dies.

Tanmateix, la mostra comptarà amb la participació de tres empreses d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques on les persones interessades podran demanar informació i pressupost per portar a terme aquesta inversió a les seves llars. En la mostra també hi participarà Aigües de Reus amb un font de dispensació d’aigua.

Aquesta acció forma part del pla d’accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus que la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient porta a terme al llarg de tot l’any amb, entre altres accions, la commemoració i adhesió a jornades de reivindicació internacional.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha destacat que “aquests tipus d’accions divulgatives cobren ara més sentit que mai amb un context ple d’incerteses en el qual podem comptar amb algunes certeses, com que  l’estalvi d’energia i la seva producció a través de fonts renovables com el sol ens ajuda a ser menys dependents del context internacional”. Daniel Rubio ha afegit que des de l’Ajuntament i Reus Energia treballem per “fer de Reus una ciutat capdavantera en la promoció i implantació de les energies renovables i netes”.

Recursos interactius

A Catalunya, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat posa a disposició de tothom un web interactiu que recopila recursos virtuals educatius i de sensibilització per ajudar a que tothom faci la transició energètica. Al portal s’hi poden trobar tot tipus de recursos com calculadors d’estalvi, consells i informació sobre habitatges eficients, autoconsum energètic, mobilitat sostenible i transformació verda, així com dades sobre energia de diversos organismes.

Cartell de la Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible
Presentació de la mostra d'estalvi i gestió energètica sostenibles

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.