Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus presenta els projectes que opten als Next Generation UE

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 3/11/2021
RP Presentació projectes Next Generation
RP Presentació projectes Next Generation
RP Presentació projectes Next Generation

L’Ajuntament de Reus ha presentat aquest matí, en roda de premsa, el gruix dels projectes que s’estan treballant per ser beneficiaris del Fons Europeu de Recuperació, Next Generation UE. Des dels serveis tècnics de les diferents regidories, organismes autònoms i empreses municipals fa mesos que es preparen els projectes per a les convocatòries d’aquests fons que permetran noves vies de finançament per a projectes ja existents, però també impulsar-ne de nous. Alguns d’aquests projectes ja han estat presentats en termini i forma a les convocatòries i es troben a l’espera de resolució. La resta encara no s’han presentat perquè les convocatòries resten obertes. La quantia total dels projectes presentats es troba al voltant dels 90 milions d’euros.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, han fet referència a l’oportunitat extraordinària de finançament que representa el Fons Europeu de Recuperació i la intenció del Govern de treure’n el màxim profit.

Segons el tipus de convocatòria, els projectes s’han classificat en tres blocs.

 1. Projectes tramitats per ACCIÓ de la Generalitat.  Aquest són els primers projectes presentats per l’Ajuntament. En total, la quantia sol·licitada és de 59 milions d’euros.
 • Reus Green Smart City 2021-2026, accions de reducció de consum energètic, reducció CO2 i aposta per les energies renovables.
 • Bons tecnològics per impulsar la transformació digital del sector productiu de Reus, projectes que utilitzin serveis al núvol, Big Data, intel·ligència artificial...
 • Impuls a l’autonomia digital i la capacitació TIC de la ciutadania.
 • Desplegament 5G i wifi d’alta capacitat, el desplegament infraestructures per cobrir una part majoritària del terme municipal de Reus.
 • Transformació digital Reus 2023 i impuls de l’economia de les dades.
 • Impuls d’un hub tecnològic a través de Redessa, un ecosistema catalitzador d’innovació i desenvolupament tecnològic que esdevingui un motor de canvi i d’alt impacte per l’economia del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.
 1. Projectes presentats en les Manifestacions d’Interès. En total, la quantia sol·licitada és de 18 milions d’euros.
 • En àmbits de la mobilitat sostenible: substitució de vehicles municipals per vehicles elèctrics i punts de recàrrega elèctrics.
 • Dins dels programa d’impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP), la rehabilitació de diversos edificis municipals per l’estalvi energètic.
 • Dins de la convocatòria del Pla de Barris Eix 1, s’han presentat les millores generals en sostenibilitat, accessibilitat, mobilitat, energia i urbanització del Barri Fortuny de Reus.
 • Transició energètica a l’hidrogen de la mobilitat urbana. Vall de l’Hidrogen Verd, amb la comunitat energètica del polígon AgroReus.
 1. Projectes presentats dins dels mecanismes de recuperació i resiliència.

En l’àmbit de l’Estratègia de Sostenibilitat Turística, s’ha presentat un paquet d’accions vinculades a la Casa Navàs, el Gaudí Centre, la promoció de la figura de Gaudí i el Pavelló VI de l’Institut Pere Mata. Aquest paquet suma un import total de 7,4 milions d’euros

En l’àmbit de la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, com a municipi de més de 50.000 habitants, s’han presentat projectes per valor de 8,9 milions d’euros.  

Aquests projectes es corresponen amb les següents línies de treball:

 • Implantació de Zones de Baixes Emissions, amb punts de control d’accés (pantalles informatives, lectors identificació matrícules, sensors d’estat del trànsit...).
 • Actuacions complementàries a  Zones de Baixes Emissions. Amb punts pel mesurament de l’aire i soroll i portal de mobilitat sostenible.
 • Execució de carrils bici. Accions complementàries al PAM. En concret es preveu ampliar la xarxa viària en diferents zones de la ciutat.
 • Conversions en zones de vianants. Per exemple el Raval Santa Anna o l’Eix Central.
 • Pacificació de la circulació, per exemple la rotonda de Mas Carpa.
 • Projecte de bicicletes compartides: amb  bicicletes i la instal·lació d’estacions i anclatges
 • Instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles de transport públic

En l’àmbit de recolzament a mercats i zones urbanes comercials, s’ha presentat el projecte Gastromercat per a la transformació de la façana, de la plaça exterior i dels aparells condicionats de l’edifici del Mercat Central.er aquesta actuació es compta amb un pressupost global de 1’2 milions d’euros i s’ha demanat un ajut de 1’1 milions d’euros € que correspon al 90% màxim subvencionable.

Finalment, s’incorporaran nous projectes a les convocatòries que estan obertes com ara la hibridació de vehicles de neteja, la millora de recollida selectiva i la renaturalització d’espais verds (V Verda).

 

 

RP Presentació projectes Next Generation
RP Presentació projectes Next Generation
RP Presentació projectes Next Generation

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.