Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus presenta l’estudi preliminar d’un nou polilleuger annex a l’Escola Marià Fortuny

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/11/2022
RP Presentació estudi preliminar polilleuger annex Escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
RP Presentació estudi preliminar polilleuger annex Escola Marià Fortuny

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els tràmits per a la futura construcció d’un polilleuger annex a l’Escola Marià Fortuny. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor d’Esports, Pep Cuerba i el regidor d'Educació, Daniel Recasens, han presentat aquest matí, en una roda de premsa que també ha comptat amb la presència de la directora del centre Núria Sabaté, l’estudi preliminar que estableix els fonaments per a l’encàrrec del projecte bàsic i executiu d’aquest equipament esportiu. El nou polilleuger es concep com un element més de la xarxa de polilleugers per cobrir la ciutat d'instal·lacions esportives de proximitat i facilitar la pràctica esportiva de tots els col·lectius, en aquest cas a l’àrea d’influència conformada pels barris Juroca, Fortuny i tot el sud de la ciutat.

La posada en funcionament d’un polilleuger a l’escola Marià Fortuny alliberarà càrrega d’ús a l’actual Pavelló Olímpic i també permetrà una complementarietat d’usos i franges horàries amb aquest, permetent oferir la pràctica de l’esport des de l’edat escolar fins a la competició d’alt nivell. La instal·lació contribuirà a reforçar l’ús escolar i l’ús participatiu per part dels col·lectius del barri en horari extraescolar. Cal tenir en compte que aquesta àrea geogràfica es troba en plena expansió i actualment concentra  el 30 % de la població de Reus, potencial usuària de l’equipament.

L’estudi preliminar preveu un cost aproximat per al projecte de 2 milions d’euros i escaig. Els propers passos seran la contractació del projecte bàsic i executiu i la posterior licitació de les obres que permeti iniciar la construcció el proper mandat i una possible posada en marxa de l'equipament el 2024. 

Característiques de l’equipament

L’equipament de 1350m2 estarà conformat per dos edificis. Un edifici amb una pista de joc de 22x44m, amb dues fileres de grades a un dels costats per a 150 places, i dos magatzems de pista de 22m2 cadascun. La segona unitat correspondrà a un vestidor de 450 m2 amb quatre vestidors d’equips; dos vestidors d’àrbitres; infermeria; serveis per al públic; locals tècnics i un local polivalent d´ús escolar i social de 200 metres. 

Per tal que l’equipament sigui sostenible des del punt de vista mediambiental, l’edifici de la pista de joc es climatitzarà per mitjans passius exclusivament, amb il·luminació natural i regulació climàtica mitjançant grans obertures mòbils i deflectors accionats mecànicament i/o eventualment elèctricament per a les èpoques de més calor. El bloc de vestidors estarà climatitzat amb aerotèrmia i bomba de calor alimentada per plaques fotovoltaiques. Tindrà il·luminació zenital i aïllament tèrmic per a l’estalvi energètic.

El model dels polilleugers és un element dinamitzador de l'esport de base i per al desenvolupament de programes de promoció de l'activitat física i la salut, programes per prevenir l'exclusió social i l'atenció a la diversitat, i també per fomentar l'esport femení i l'esport de lleure. Reus ja disposa de quatre polilleugers vinculats a les escoles Alberich i Casas, Ciutat de Reus, Cèlia Artiga i Joan Rebull. Aquests equipaments són una aposta per cobrir la ciutat d'instal·lacions esportives de proximitat i facilitar la pràctica esportiva de tots els col·lectius.

RP Presentació estudi preliminar polilleuger annex Escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
Estudi preliminar polilleuger annex escola Marià Fortuny
RP Presentació estudi preliminar polilleuger annex Escola Marià Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.