Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus promou una alimentació saludable i estalviadora a través de diversos tallers de cuina

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/06/2016
Imatge del taller realitzat a Mas Bertran

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS), ha posat en marxa un cicle de tallers de cuina adreçats a famílies amb pocs recursos econòmics per fomentar una alimentació saludable i l'aprofitament dels aliments. El primer taller d'aquest tipus s'ha adreçat al veïnat de la promoció municipal d'habitatges de Mas Bertran.

Aquest primer taller de cuina, que s'ha acabat aquest dilluns 13 de juny, ha estat de 5 sessions realitzades entre els mesos de maig i juny els dilluns a la tarda al Centre Cívic Migjorn amb grups d’unes 15 persones.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, valora de manera positiva aquesta activitat, ja que "ha contribuït a fomentar l'aprofitament dels aliments a través d'una activitat que aporta coneixements i eines molt útils per a la vida quotidiana d'una manera pràctica i amena".

El cicle preveu oferir cinc tallers com aquest durant l'any 2016 a diferents col·lectius amb vulnerabilitat social, en els quals hi participaran un centenar de persones.

Els objectius d'aquests tallers de cuina són:

  • Evitar el malbaratament dels aliments.
  • Elaboració per part dels participants de receptes per l’aprofitament del menjar.
  • Aprendre a conservar i manipular els aliments i el producte fresc de curta durada.
  • Aprendre a menjar fent una dieta saludable i equilibrada.

Desenvolupament del taller de cuina
La dietista Mònica Chica imparteix aquest taller de cuina que consisteix en l’elaboració pràctica de receptes amb les dietes més adequades segons les edats dels membres de les famílies assistents i donant molta importància a l’aprofitament dels aliments i la manipulació que cal fer perquè no es facin malbé i es puguin conservar millor. 

Per reforçar la formació que s’imparteix a través d’aquests tallers els participants han rebut el «Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar». Un material didàctic elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Aquest quadern, editat en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, consisteix en 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments i 7 receptes de cuina. Ha estat supervisat per Àngel Royo, tècnic de l’Equip Territorial de Salut Pública Baix Camp Priorat, i Mònica Chica, dietista i nutricionista.

Imatge del taller realitzat a Mas Bertran
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.