Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus s'adhereix a la declaració per una Agenda Urbana de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/05/2020
Logo Agenda Urbana de Catalunya

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 22 de maig l'adhesió de la corporació municipal a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya. L'Agenda, definida per la Generalitat de Catalunya, els governs locals i el teixit social i econòmic a través de l’Assemblea Urbana de Catalunya, ha de ser l’eina que permeti potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització a partir de la planificació urbana com a instrument que permet assolir la qualitat de vida i el benestar de les persones. Per aconseguir-ho, és necessària la contribució de tots els nivells de govern que, en coordinació, alineïn les seves polítiques urbanes mitjançant una Agenda Urbana compartida.

La Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya i l’establiment d’un marc estratègic com l’Agenda Urbana de Catalunya, situa les polítiques urbanes al centre del debat públic i estableix quatre principis innovadors: L’Agenda 2030 com a marc de referència; la visió i sosteniblitat econòmica, ambiental i social; la dimensió territorial adreçant-se no només a les principals conurbacions del país, sinó contemplant també la xarxa de ciutats mitjanes i petites del conjunt urbà; i la governança compartida i implicació de tots els agents.

D'aquests principis se'n deriven sis eixos temàtics que recullen les fites plantejades a la Declaració de Quito i a l’Agenda 2030: Hàbitats urbans saludables; benestar; qualitat urbana; prosperitat; dimensió territorial; i millora de la governança.

I, finalment, uns compromisos: Implementar un conjunt d’indicadors que han de garantir la consecució dels compromisos; coordinar-se amb altres ens integrant les propostes que tinguin incidència en l’Agenda Urbana; plantejar accions ajustades a la realitat del territori; i impulsar la consecució dels objectius.

Logo Agenda Urbana de Catalunya
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.