Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus, a través de Reus Energia, ampliarà la seva capacitat de producció elèctrica amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 6/04/2022
Instal·lació solar fotovoltaica edificis municipals

L’Ajuntament de Reus, a través de la nova divisió de Reus Serveis Municipals S.A. dedicada a al producció i comercialització d’energia, Reus Energia, ampliarà la seva capacitat de producció elèctrica en 2.200 kWp amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques als edificis públics de la ciutat. Reus Energia ha tret a licitació l'elaboració dels projectes bàsics i executius per a la construcció d’aquestes instal·lacions per un pressupost de 58.099,10 € IVA inclòs. La durada del contracte serà de dos mesos i la data límit per presentar ofertes és el 20 d’abril de 2022.

Les noves instal·lacions s’ubicaran als següents edificis públics: nau de Reus Transport (polígon Agro-Reus); Redessa II ( polígon Agro-Reus); Dipòsit Municipal de Vehicles (polígon Agro-Reus); Mercat Central; Estació d'autobusos; Pavelló Olímpic Municipal (cobertes centrals); Pavelló Olímpic Municipal ( ala occidental); Reus Serveis Municipals, S.A. i les escoles públiques Pi del Burgar; Rubió i Ors; la Vitxeta; Escola Mowgli; Isabel Besora; Tecnoparc i Central de Recollida Pneumàtica.

Tanmateix, aquestes noves instal·lacions afegiran capacitat de producció elèctrica als projectes ja en curs, com la instal·lació d’un total de de 118,4 kWp a través de panells solars a l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell i a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Dr. Alberich i Cases, que amb el nou projecte veuran ampliada la seva capacitat de producció. L’execució d’aquest projecte ja s’ha licitat i es preveu la seva posada en funcionament en els propers mesos.  

La producció d’aquestes instal·lacions serà comercialitzada per Reus Energia per a l’autoconsum del propi Ajuntament però l’excedent es preveu que es pugui distribuir als veïns i empreses en un radi proper amb la posada en funcionament de les comunitats energètiques previstes al Barri Gaudí i al polígon Agro-Reus.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, explica que “la ciutat continua endavant per crear el seu propi futur energètic desenvolupant paral·lelament l'eficiència energètica i la producció d’energia neta i renovable aprofitant al màxim les cobertes dels edificis municipals”.

Actualment, l’Ajuntament de Reus a través de Reus Serveis Municipals, S.A., fruit d’aquesta política desenvolupada des de 2006, ja té diferents instal·lacions de generació d’aprofitament de recursos renovables, principalment fotovoltaica, a les escoles de la ciutat i altres edificis públics.

Instal·lació solar fotovoltaica edificis municipals

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.