Notes de premsa

L’Ajuntament i els productors de vermut de la ciutat arriben a un acord per crear i promocionar la marca «Vermut de Reus»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 7/04/2014
L’Ajuntament i els productors de vermut de la ciutat arriben a un acord per crear i promocionar la marca «Vermut de Reus»
Logotip «Vermut de Reus»

L’Ajuntament de Reus ha arribat a un acord amb les actuals empreses productores de vermut de la ciutat (Miró Salvat, Yzaguirre i De Muller) per crear, posar en valor i promocionar la marca «Vermut de Reus». Les tres empreses productores elaboren més de 30 marques diferents d’aquest producte, seguint les fórmules tradicionals, contribuint al posicionament internacional alhora de la ciutat de Reus i d’aquest producte com a beguda de gran qualitat.

A través de l’Agència de Promoció de Ciutat, l’Ajuntament de Reus, a ha dissenyat un logotip específic de la marca «Vermut de Reus», que es farà servir en les accions de promoció i es posarà a disposició dels productors que vulguin incorporar-la en l’etiquetatge dels seus productes.

Les accions de promoció del «Vermut de Reus» s’inicien en dos àmbits:

  • Tramitar la declaració del «Vermut de Reus» com a marca reconeguda amb la «Indicació Geogràfica Protegida» (IGP), una categoria que identifica aquells productes originaris d’un lloc concret que posseeixi una qualitat determinada o una reputació atribuïda al seu origen geogràfic, i del qual com a mínim uns de les seves fases de producció es fa a la zona geogràfica definida. La sol·licitud de la marca «Vermut de Reus» com a una Indicació Geogràfica Protegida compta amb el suport Asociación Española de Elaboradores i Distribuidores de Vermouth, de la Federación Española del Vino, de l’Institut Català del Vi (INCAVI) del Departament d’Agricultura de la Generalitat i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
  • La promoció i divulgació del «Vermut de Reus». Com a primera acció a destacar, el dia 22 d’abril tindrà lloc la presentació oficial del «Vermut de Reus» al Centre Cultural Blanquerna (seu de la Generalitat de Catalunya) de Madrid. Durant aquella setmana, el Centre Cultural Blanquerna realitzarà diverses degustacions de vermut per donar a conèixer la qualitat del producte de Reus. El «Vermut de Reus» és molt conegut i valorat a Madrid. Cal recordar que va ser al 1901 quan va arribar a Madrid el primer vermut de Reus, elaborat per la casa «Miró i Tarragó».

Reus va ser a finals del segle XIX la primera ciutat d’Espanya on es va començar a elaborar vermut. Hi van arribar a haver unes 30 empreses que van produir més de 50 marques diferents. La importància històrica del vermut que es produeix a Reus ha fet que en molts indrets de l’estat espanyol sigui un producte molt reconegut, malgrat que fins ara no hagi existit la marca «Vermut de Reus», que contribuirà a donar a conèixer aquest producte de qualitat i la seva ciutat d’origen.

L’Ajuntament i els productors de vermut de la ciutat arriben a un acord per crear i promocionar la marca «Vermut de Reus»
Logotip «Vermut de Reus»
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.