Notes de premsa

L'Ajuntament licita el contracte del servei d'allotjament del Centre Social El Roser, reservat a entitats socials

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 8/04/2022
Centre Social El Roser

L'Ajuntament de Reus publica aquest divendres, 8 d'abril al perfil del contractant la licitació del contracte del servei d'allotjament del Centre Social El Roser. L'equipament municipal oferirà solució a les necessitats d’allotjament temporal d’urgència i de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social, amb un espai d’acolliment de qualitat i una estabilitat social que permet desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport, eficiència i atenció social. El Servei Residencial d'Estada Limitada tindrà en dues modalitats d'atenció:

 • Servei d'acolliment residencial d'urgència: supleix temporalment la llar familiar en casos puntuals i d'urgència, com incendi o ensorrament de l'habitatge.

 • Servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió social: destinat a persones que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no disposen d'un habitatge com, per exemple, persones sense sostre.

L'equipament integral d'estada limitada que oferirà El Roser serà una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d'hostals o d'una entitat social. Es tracta d'oferir una millora en l'atenció social a les persones i també una millora en la qualitat del servei, de l'allotjament i de l'estada. En concret, aquest servei facilita desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport i eficiència.

Els serveis que s'oferiran al nou equipament seran:

 • Allotjament: capacitat per a 16 persones en dues sales de 8 places.

 • Manutenció: esmorzar, dinar i sopar.

 • Acollida i convivència: equip tècnic propi i extern.

 • Suport social: equip propi i extern.

 • Servei de dutxes i bugaderia per a persones externes.

La posada en marxa del servei requerirà la creació d'11 llocs de treball.

La durada del contracte que aquest divendres surt a licitació és d’1 any, prorrogable anualment fins a 3 anys més, amb un pressupost de licitació anual de 255.855,76 euros.

Les empreses licitadores han d’estar registrades al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES).

Servei d'alimentació, en marxa des del gener
El servei d'allotjament completa la cartera de serveis del Centre Social El Roser. A principis de gener es va posar en marxa el servei d'alimentació. Gestionat per empreses d’inserció sociolaboral i expertes en l’acció social, el servei d'alimentació inclou:

 • Menjador social: En l’actualitat, el menjador social del Centre Social El Roser és l’únic existent a la ciutat. Va començar a funcionar el 10 de gener. Les noves instal·lacions de la cuina i el nombre més gran de personal que hi treballa, permet elaborar 240 àpats diaris i tenir més capacitat de tractar i emmagatzemar aliments i de conservar àpats que el menjador social que hi havia fins ara. Pel que fa a la modalitat dels àpats, pot ser presencial, per emportar-se o a domicili.

 • Rebost social: El rebost social, que va obrir el 18 de gener, és una nova manera d’atendre les persones que l’equip de professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament considera que necessiten ajuda alimentària. Amb aquest sistema la persona tria d’unes prestatgeries plenes d'aliments frescos i envasats el que necessita, d'acord amb un sistema de punts establert per Serveis Socials.

 • Cafeteria: Està previst que la cafeteria, oberta a tota la ciutadania, obri al mes de març. A més dels veïns i veïnes del barri, s’espera tenir com a clientela l'alumnat i el professorat de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler, situat al costat del centre, i del veïnat de la zona.

 •  Programa de Gestió Alimentària de Reus: Tant el menjador social com el rebost social reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Centre Social El Roser
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.