Notes de premsa

L’Ajuntament posa a l’abast recursos i acompanyament a les entitats en període de confinament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 16/04/2020
Capsa d'eines
Infografia

La regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament engega una campanya de comunicació amb les entitats de la ciutat de Reus per tal que es pugui mantenir el servei d’informació, d’assessorament i de formació a les entitats, tot i que en aquest moment de manera no presencial.

Montserrat Caelles, regidora de Relacions Cíviques, explica que “davant les circumstàncies actuals en les que ens trobem immersos, més que mai, el teixit associatiu de la nostra ciutat necessita que estiguem al seu costat. Les entitats juguen un rol fonamental en la millora d’un país, en moments foscos de la nostra història hem sobreviscut gràcies al teixit associatiu i és en aquests moments que necessitem d’aquest teixit social per tirar endavant”.

De fet, des de la regidoria de Relacions Cíviques es vol precisament que el confinament no suposi l’aturada total de l’activitat, sinó que esdevingui una oportunitat a l’entitat per abordar aquells temes als quals costa parar atenció en el dia a dia i que sens dubte ajuden a créixer a la mateixa entitat.

Informació
Una de les línies de treball de la regidoria s’adreça a la informació. Mantenir informades les entitats és un element clau de relació que permet mantenir actiu un vincle i alhora es converteix en un mitjà de difusió cap a tota la ciutadania. En aquest sentit, s’ha reforçat la informació a través de:

  • El lloc web entitatsreus.cat on es donen a conèixer les activitats municipals de [email protected], les notes de premsa que contenen informació d’interès i totes aquelles activitats que sorgeixen de les pròpies entitats.
  • La difusió a través del correu electrònic i grups de WhatsApp. Per un costat s’envia diàriament tota la informació sobre restriccions, novetats, consells, actualitzacions.. sobre la COVID’19 que s’emeten des dels organismes competents i per altra banda també es fan arribar totes aquelles propostes d’activitats programades des del programa [email protected] i que que poden ajudar que molta gent hi pugui participar.
  • Divulgació d’informació amb l’objectiu que estiguin informades i alhora puguin ser transmissors d’informació entre la seva gent, fent així una taca d’oli que permet la difusió a tots els barris de la ciutat.

Assessorament
Des de la regidoria de Relacions Cíviques es posa a disposició de les entitats l’atenció telefònica i el correu electrònic per poder resoldre dubtes que tinguin, assessorament per si han de fer algun tràmit, informació sobre alguna activitat...

Formació
Una de les conseqüències de les mesures per a la prevenció de la propagació del Coronavirus i el confinament que es va decretar ha estat que des de la regidoria s’ha hagut d’ anul·lar tot el programa de formació des del març i fins al juny que s’havia preparat.

Tot i això, en el marc del programa [email protected] s’han inclòs recursos formatius amb una programació d'infografies setmanals, amb temàtiques relacionades directament amb l’associacionisme, que es pengen cada dijous al lloc web entitatsreus.cat i que són d’interès per les entitats en aquests moments: Eines de teletreball per a juntes directives, Mantenint el contacte amb les persones sòcies...

De cadascuna de les píndoles de recurs formatiu, durant  la setmana s’aprofundeix sobre alguns aspectes, com per exemple:

  • Eines de teletreball 1.- Eines de missatgeria i videoconferència, enviament d’arxius, guardar i editar documents.
Capsa d'eines
Infografia
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Capsa d'eines 75.5 KB
Tipus de fitxer Infografia 336 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.