Notes de premsa

L’Ajuntament presenta el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, dotat en 4,5 milions d’euros

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/05/2020
Foto de la roda de premsa

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, acompanyats dels portaveus dels grups municipals del Govern de Reus i de l’oposició, i de representants dels agents socials i econòmics participants en la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus, han presentat aquest dilluns, 18 de maig en roda de premsa el full de ruta municipal per a la reactivació econòmica i social de Reus. El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus està dotat amb 4.551.788 euros, amb el doble objectiu d’incidir i corregir la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic a la ciutat; i de donar resposta a les creixents necessitats socials alimentàries i de pobresa energètica.

El la de Reactivació Econòmica i Social de Reus s’estructura així en dos àmbits: el social i assistencial; i el de l’activitat econòmica.

Pel que fa a l’àmbit social i assistencial, orientat a les famílies i a les persones, el pla persegueix els objectius següents:

 • Garantir les necessitats i els serveis bàsics al conjunt de la ciutadania.
 • Atendre, amb noves fórmules i eines renovades, els escenaris complexos que s’han posat sobre la taula des de la irrupció de la Covid19 a la societat actual.

Mentre que pel que fa a l’àmbit de la reactivació del motor econòmic, el pla es fixa les línies de treball següents:

 • Preservar la continuïtat de l’activitat de les pimes i autònoms.
 • Conservar i crear llocs de treball de qualitat.
 • Garantir els drets socials al conjunt de treballadores i treballadors.
 • Promoure el suport a l’emprenedoria.
 • Potenciar la transformació digital.

Objectius sota el paraigües d’una activitat econòmica respectuosa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Pressupost
El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus està dotat amb 4.551.788 euros. El resum econòmic del document és el següent:

 Pressupost correntPressupost d'inversionsTotal
Àmbit de l'Activitat Econòmica2.007.162961.7802.968.942
Àmbit Social i Assistencial736.846 736.846
Cost de les exempcions fiscals aprovades846.000 846.000
Total  4.551.788

 

Entre d'altre mesures, el pla detalla els eixos d'acció següents:

 • Accions de foment de l’ocupació, dotades en 1 milió d’euros.
 • Mesures de suport al sector de la construcció, amb un pressupost de 700.000 euros.
 • Aposta per la transformació digital, dotada en 185.000 euros.
 • Mesures de suport als sectors del comerç, el turisme i la restauració sumen més de 900.000 euros.
 

Pla de ciutat i de consens
El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus parteix de la voluntat de proactivitat i planificació del Govern de Reus; i de la necessitat d’assolir els màxims consensos en l’actual situació d’emergència sanitària, social i econòmica. El document es fruit del treball i les aportacions recollida pel Govern a la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus i els taules de treball sectorials que se’n van derivar, amb els diferents agents socials, econòmics, institucionals i polítics.

Air Max
Foto de la roda de premsa

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.