Notes de premsa

L’Ajuntament publica el Geoportal, el nou mapa web amb serveis avançats i accés on line a la cartografia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/02/2016
Geoportal: punts d'interès
Geoportal: comparador d'històrics
Geoportal: cerca amb cartografia de mapa base
Geoportal: càlcul de distàncies

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una nova versió del mapa web de la ciutat, anomenat Geoportal accessible des de www.reus.cat. Integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de la ciutat de Reus amb nous serveis avançats, i permet la consulta on line d’informació cartogràfica. A través d’aquesta eina, l’Ajuntament de Reus posa a l’abast general la seva informació territorial i de serveis amb possibilitat de descàrrega en formats oberts que responen a la filosofia Open Data, prevista en el projecte Reus Smart City.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que “tant les funcionalitats com el format obert de la nova eina estan en sintonia amb el desenvolupament de la ciutat intel·ligent, que es basa en el coneixement compartit i en la innovació per crear noves oportunitats, per prestar millors serveis i per ser més eficaços”.

A través del Geoportal, l’usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, pot realitzar amidaments per conèixer les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l’Streetview de Google sense sortir del Geoportal, veure l’evolució històrica de la ciutat a través de les ortofotos aèries o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres utilitats. Es tracta d’una eina àgil, senzilla i que s'adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica. Aquesta solució s'ha desenvolupat en la seva totalitat mitjançant una plataforma de programari lliure i oberta, d'acord a l'aposta tecnològica de l'Ajuntament de Reus per aquest tipus de tecnologies.

L’evolució territorial a través de les ortofotos
L’usuari també trobarà les ortoimatges del terme realitzades des de 2009. Les ortoimatges són un document gràfic digital format per un mosaic de fotografies aèries d’alta resolució. Permeten disposar d’una imatge georeferenciada del territori en un moment determinat. El geoportal disposa d’una funció que permet superposar les imatges i comparar en el temps l’evolució urbanística i territorial.

D’altra banda, el geoportal presenta capes amb els límits administratius oficials pel municipi de Reus i la delimitació dels barris o permet seleccionar el mapa de base en què es mostrarà la visualització (la de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, Google Maps, OpenStreetMaps, etc…i en breu també la cartografia oficial municipal), entre altres funcionalitats.

El departament de Cartografia
El Geoportal ha estat impulsat pel departament de Cartografia del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus, que és un dels agents productors de cartografies oficials reconegudes a Catalunya. La cartografia municipal de Reus ja va ser reconeguda internacionalment amb una nominació als premis Bentely be inspered Awards 2014 en la categoria “Innovation in government”, gràcies a l’actualització cartogràfica en 3D, una de les primeres d’Espanya amb volum de les edificacions en tres dimensions.

 

 

 

 

Geoportal: punts d'interès
Geoportal: comparador d'històrics
Geoportal: cerca amb cartografia de mapa base
Geoportal: càlcul de distàncies

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.