Notes de premsa

L’Ajuntament reprèn els tallers i el servei personalitzat d'assessorament sobre l'estalvi en la factura d'electricitat, gas i aigua

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 10/09/2018

L’Ajuntament de Reus reprèn els tallers i el servei personalitzat d'assessorament sobre l'estalvi en la factura d'electricitat, gas i aigua. Així, aquest dijous 13 de setembre tindrà lloc al Centre Cívic del Carme un nou taller d’estalvi energètic i el dimecres 26 de setembre hi haurà un altre al Centre Cívic Llevant. L’assessorament individual es pot fer al Punt d’Assessorament Energètic (PAE), que funciona dos dies a la setmana a diferents centres cívics de la ciutat.

Des de l’1 de gener fins al 31 de juliol del 2018, un total de 635 persones han rebut assessorament energètic per part de l’Ajuntament de Reus, ja sigui de manera col·lectiva mitjançant els tallers «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua» o de manera individualitzada a través del PAE.

Tallers d’estalvi energètic
En concret, 164 persones han assistit als 7 tallers d’estalvi energètic que s’han fet des de l’1 de gener fins al 31 de juliol de 2018, organitzats per la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus.

Ara, estan previstos 6 tallers més per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre als centres cívics del Carme, Llevant, Migjorn i Ponent i al Casal de les Dones.

Nou calendari
Els tallers es faran de 10 a 11 h, excepte al Centre Cívic Ponent que es farà d’11 a 12 h. Les dates i la ubicació prevista dels tallers és la següent:

  • Dijous 13 de setembre: Centre Cívic del Carme
  • Dimecres 26 de setembre: Centre Cívic Llevant
  • Dimecres 10 d’octubre: Casal de les Dones
  • Dijous 25 d'octubre: Centre Cívic Migjorn
  • Dimecres 7 de novembre: Centre Cívic Ponent
  • Dijous 13 de desembre: Centre Cívic Llevant

Contingut
Aquests tallers es van començar a fer l'any 2014, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Es tracta d'una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i, per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana a les persones assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.

Aquest taller se suma a tota una sèrie de mesures per fer front a la pobresa energètica, d’acord amb el decret llei del Codi de consum de Catalunya que obliga a les companyies de gas i d’electricitat a adoptar les mesures adequades per garantir el subministrament energètic als consumidors vulnerables.

Punt d'Assessorament Energètic (PAE)
Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l’any 2017 es va posar en funcionament a Reus un Punt d’Assessorament Energètic (PAE) obert a tothom, que des de l’1 de gener fins al 31 de juliol de 2018 ha atès 471 persones.

Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d'un assessorament personalitzat.

Durant la visita, un professional del col·legi d’enginyers, una vegada estudiada la situació dels subministraments de la persona que fa la consulta, facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del Bo Social, entre altres.

L’accés a aquest servei pot ser per pròpia iniciativa, derivat pels professionals, derivat per ser beneficiari d’ajuts de Serveis Socials per tema de subministraments, o derivat per altres entitats socials: Càritas, Creu Roja, Sant Vicents de Paul, etc.

Horaris i llocs d’atenció
La durada de cada consulta és aproximadament de quinze minuts. Els horaris i els llocs d’atenció a partir de setembre de 2018 són els següents:

  • Centre Cívic del Carme: dimecres de 16 a 19 h.
  • Centre Cívic Llevant: dijous de 9 a 13 h.
  • Centre Cívic Ponent: dijous de 15 a 19 h.

En qualsevol cas, cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del telèfon 977 010 010 o del Web de l’Ajuntament.

Subvencions contra pobresa energètica
La subvenció contra la pobresa energètica que atorga l’Ajuntament de Reus a les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments d’electricitat i de gas es pot sol·licitar fins al 31 d’octubre.

Tothom que demana aquest ajut ha d’assistir a un dels tallers d’estalvi energètic o bé ha de demanar cita al PAE.

Informació a Internet
L’Ajuntament de Reus també posa a l’abast de la ciutadania el web de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus (http://taulapobresaenergetica.cat/), on es donen consells per estalviar energèticament i on s’expliquen totes les actuacions que es fan en aquest àmbit.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.