Notes de premsa

L’alcalde anuncia accions legals contra la companyia elèctrica arran de la mort d’una veïna de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/11/2016
Foto de la roda de premsa

L’alcalde de Reus, Carles Pelllicer, ha anunciat aquest dimarts 15 de novembre que l’Ajuntament de Reus iniciarà accions legals contra la companyia de subministrament elèctric arran de la mort d’una veïna de Reus per inhalació de fum en un incendi al seu domcili del carrer de Santa Anna. L’alcalde ha comparegut en roda de premsa amb la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella i ha confirmat que la companyia elèctrica no va notificar als Serveis Socials de l’Ajuntament el tall de llum, tal i com preveu la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

«El compromís de l’Ajuntament de Reus amb la lluita contra la pobresa energètica és absolut. I la contundència del Govern de Reus també serà clara i absoluta», ha afirmat l’alcalde.

L’Ajuntament de Reus recopilarà tota la informació disponible i posarà a disposicio de la Fiscalia totes les proves que demostrin que el procediment de la companyia no ha estat ajustat a la llei, en relació a la notificació del tall del subministrament elèctric.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha defensat la llei com un instrument eficaç per lluitar contra la pobresa energètica, quan es compleixen els protocols de relació entre l’administració i les empreses subministradores. Ho demostra el fet que l’Ajuntament va actuar de manera immediata en tenir coneixement de les dificultats de la víctima per fer front al rebut de l’aigua. Des del primer trimestre de 2016, la dona tenia una bonificació de l’empresa municipal Aigües de Reus per pagar el servei de l’aigua.

L’alcade i la regidora han expressat públicament el dol i condol de l’Ajuntament, i per extensió del conjunt de la ciutat, per la mort de la veïna de Reus; alhora que han demanat respecte per la privacitat i la intimitat de les persones afectades; i prudència, atès que el cas està sota investigació dels Mossos d’Esquadra.

Compromís amb la lluita contra la pobresa energètica
La regidora ha recordat el compromís de l’Ajuntament de Reus amb la lluita contra la pobresa energètica. L'any 2015 l'Ajuntament va destinar gairebé 300.000 euros en ajudes per situacions de vulnerabilitat energètica.

  • L'Ajuntament de Reus convoca cada any una subvenció per contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat durant el període hivernal, que poden sol·licitar les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre a les despeses de subministraments d’energia elèctrica i de gas. L'Ajuntament, a través de la regidoria de Benestar Social, disposa d'una partida de 100.000 euros per atendre aquests casos.
  • Pel que fa al subministrament d'aigua, l'empresa municipal d'Aigües de Reus dóna ajudes per poder pagar la factura a les persones més vulnerables, a proposta dels professionals dels serveis socials. Aigües de Reus disposa d’un import anual de 100.000 euros per atendre les bonificacions de les tarifes i els ajuts al pagament del rebut de l’aigua en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. A finals de 2015, més de 1.750 famílies s’havien beneficiat d’aquests ajuts.
  • L'Ajuntament de Reus també convoca anualment una subvenció per a les famílies que han pagat prèviament la factura d'aigua per retornar-los una part, en cas que compleixin una sèrie de requisits. La regidoria de Benestar Social té pressupostoats 80.000 euros el 2016 amb aquesta finalitat d'ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat.
Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.