Notes de premsa

L’alcalde confirma que els romanents de 2019 es gestionaran directament des de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 6/08/2020
RP Romanents

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dijous, 6 d’agost en roda de premsa per valorar el Reial Decret de mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent, aplicables a les entitats locals, aprovat pel consell de Ministres, i dimecres publicat al BOE.

L’alcalde ha denunciat la pretensió del Govern de l’Estat de “saquejar” els romanents municipals; i ha afegit que  l’Ajuntament de Reus no es deixarà “lligar de mans”, i que està analitzant possibles escenaris alternatiu, gràcies a la bona gestió dels recursos públics i la sanejada situació financera municipal. Aquestes alternatives passen, ha afegit l’alcalde, perquè els romanents es gestionin directament des de Reus.

En aquest sentit, Pellicer ha valorat que l’acord del Consell de Ministres posa condicions molt complicades per poder aplicar els romanents, tant pel que fa a la immediatesa de l’aplicació de la totalitat dels romanents, com a la condicionalitat del seu destí.

El Govern de Reus estudia escenaris alternatius que optimitzin els recursos disponibles, i amb una major capacitat de generar inversions. I, sobretot, que aquests es puguin decidir només des de Reus, i per atendre les necessitats de la ciutat i de la ciutadania de Reus.

Pellicer, acompanyat de representants dels socis de Govern de Reus, ha manifestat que el Reial Decret no respon als interessos de la ciutadania i la ciutat de Reus, “pretén confiscar els superàvits municipals”, i no permet als ajuntaments decidir lliurement el destí dels romanents de tresoreria”, ha afirmat.

El Govern i l’Ajuntament de Reus s’ha significat molt en els darrers mesos per reclamar al Govern de l’Estat poder mobilitzar el superàvit del pressupost municipal sense limitacions.

L’alcalde ha posat en valor la bona gestió de l’Ajuntament de Reus i, en especial, la sessió plenària municipal del mes de juliol, quan es van aprovar els acords per fer possible l’autofinançament i l’execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. I, en aquest sentit, ha afegit que si l’Ajuntament no hagués pres aquest acord, el reial Decret hauria impedit executar el full de ruta consensuat amb una àmplia representació de la ciutadania de Reus per combatre la crisi generada per la Covid-19.

RP Romanents
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer RP Romanents 3278.2 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.