Notes de premsa

L’ampliació i millora dels serveis de neteja viària i recollida d’escombraries

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/05/2004

ntament de Reus ha acordat l’ampliació i millora del servei de neteja i recollida d’escombraries amb la introducció de diversos tractaments addicionals i l’ampliació d’alguns dels existents. L’empresa adjudicatària del servei, FCC SA, serà l’encarregada d’implementar aquestes millores, que s’incorporaran progressivament a partir d’aquest mes de maig.

Entre les novetats que incorpora el nou servei, hi ha la instal·lació de sistema de localització i navegació per satèl·lit GPS als vehicles que fan la neteja i la recollida de residus.
La modificació aprovada preveu la realització d’un seguit de tractaments addicionals i la incorporació de requeriments de major qualitat en la prestació de determinats serveis. La millora afecta els serveis d’escombrat ordinaris (matins laborables) i comporta l’ampliació de les zones d’escombrat de repàs (tarda i festius), les d’escombrat mecànic i les de reg a pressió mecanitzat. El servei ordinari programat incorpora la campanya de neteja viària «Fem dissabte» i el personal addicional per al dies de mercat ambulant al mercat central i al Carrilet. Així mateix, s’incorpora als serveis de fregat i reg a pressió mecanitzat de voreres l’ús d’una eina manual per a les neteges de xiclets i taques més persistents.
Recollida de residus
En matèria de recollida de residus, s’incorporen al servei tots els contenidors addicionals instal·lats amb posterioritat a la signatura del contracte, incloent els contenidors d’ús exclusiu i s’incrementen les freqüències de neteja dels contenidors i de recollida de residus voluminosos. Es reforça també el servei de repàs dels contenidors de càrrega lateral.
Pel que fa a la deixalleria, s’incrementarà la freqüència de neteja i manteniment de la Deixalleria Municipal i de les deixalleries de barri que entrin en funcionament.
Més personal i més mitjans
Amb aquesta modificació, el servei disposarà de més personal i de més mitjans. En concret, s’incorporen 8 operaris per al servei d’escombrat destinats a zones de nova urbanització i reforç de les àrees que més ho requereixen, així com una brigada per a accions diverses.
També s’amplia el personal encarregat del repàs de les ubicacions dels contenidors de càrrega lateral i el personal de taller. S’incorpora també un nou camió per al servei de deixalleria.
El cost anual dels nous serveis programats se situa en 1.077.190,90 euros, si bé cal indicar que alguns d’ells ja s’estaven realitzant com a servei extraordinari. Amb aquest increment, l’import anual de la contracta se situa en 6.390.526 euros, incloses les corresponents revisions anuals per IPC.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.