Notes de premsa

L'Any Roseta Mauri ja està en marxa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 13/02/2019
Carme Puyol
Acte al Palau Bofarull
L'alcalde obre l'Any Roseta Mauri
La dansa ha estat present també a la vetllada
Música en directe

Aquest dimecres a la tarda s’ha inaugurat oficialment l’Any Roseta Mauri amb una conferència al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, presidida per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el president de la Diputació, Josep Poblet.

La xerrada ha anat a càrrec de la historiadora i documentalista Carme Puyol Torres, que ha centrat la seva intervenció en “Roseta Mauri (1850-1923). Una vida, una passió per la dansa”.

A més, l’acte inaugural ha comptat amb la interpretació musical de violoncel a càrrec de Jaume Fraga, i les actuacions dels ballarins Ariadna Llussà i Antonio Ayesta. 

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri.

Air Max
Carme Puyol
Acte al Palau Bofarull
L'alcalde obre l'Any Roseta Mauri
La dansa ha estat present també a la vetllada
Música en directe

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.