Notes de premsa

L’Aplicació Aparcar per a la zona blava que ja funciona a Reus, ara a Tarragona

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/07/2020
Aparcar

Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ha posat en funcionament l’aplicació Aparcar, que permet gestionar les zones d’aparcament regulades de manera àgil i sense necessitat d’anar al parquímetre.

Disponible per a dispositius iOs i Android, Aparcar és una aposta de territori que té la voluntat de facilitar l’aparcament entre els municipis de la província. Ha estat desenvolupada per l’empresa municipal de l’Ajuntament de Reus, Reus Mobilitat i Serveis, i ja s’utilitza a Reus i Cambrils des de 2016, per la qual cosa, els usuaris poden utilitzar-la a qualsevol d’aquests municipis.

A diferència d’altres aplicacions, i en paraules de Jordi Fortuny, vicepresident de l’AMT, “aquest aplicatiu permet, a més, gestionar la càrrega de cotxes elèctrics i fins i tot et guia fins al punt de recàrrega més proper”. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Reus, Marina Berasategui, ha afegit que “l’objectiu del projecte és ampliar encara més l’abast geogràfic del servei, permet gestionar l’estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, activació i monitorització a temps real dels punts de recàrrega dels vehicles elèctrics de cada municipi”.

Així mateix, incorpora ja les noves etiquetes de la Direcció General de Trànsit i permet gestionar les sancions des de la pròpia app.

Entre la resta de funcionalitats, destaquen:

  • Només cal registrar-se una vegada i després ja es pot fer servir sempre que es vulgui.
  • Pagament pel temps real d’estacionament, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre.
  • Sistema de geolocalització incorporat: l’app localitza el carrer on s’estaciona i la tarifa corresponent.
  • Permet donar d’alta més d’un vehicle en un mateix compte d’usuari.

L’adopció d’aquesta aplicació és fruit del conveni signat el mes de maig de l’any passat entre els ajuntaments de Reus i Tarragona. Segons Jordi Fortuny, “és una eina feta aquí, en clau territorial, que facilita la mobilitat ciutadana i la gestió sostenible dels recursos”.

Aparcar
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Aparcar 187.7 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.