Notes de premsa

L’enllumenat nadalenc creix en qualitat i quantitat i es reforça amb motius diferents a les entrades de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 2/12/2019

L’enllumenat que guarneix els carrers i les places de Reus aquesta campanya de Nadal 2019 ha crescut tant en qualitat com en quantitat en nombre de comerços que hi participen i també en carrers. Més de 600 establiments comercials de 24 carrers diferents confirmen l’augment de la participació a la campanya Reus és Nadal, coordinada per l’Agència Reus Promoció de la regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus.

Enguany s’incorporen tres carrers nous Carnisseries Velles, la plaça de la Sang i el carrer Vidal i Barraquer, aquests dos darrers per primer cop, a la il·luminació nadalenca.

D’altra banda, l’Ajuntament fa també una inversió per tal d’enriquir les entrades de la ciutat amb la compra de diferents elements amb motius nadalencs diversos que donaran la benvinguda als compradors i visitants que vinguin de fora. D’aquesta manera s’incorpora il·luminació a les entrades des de Misericòrdia, carretera de Falset, plaça de les Oques, avinguda de Sant Jordi, carretera de Tarragona, carretera de Riudoms i de Montblanc.

La il·luminació als carrers
L’Agència Reus Promoció ha fet enguany una aposta per incrementar i millorar encara més l’engalanament lumínic als carrers de la ciutat i ha augmentat la subvenció que gestiona a través de l’associació comercial El Tomb de Reus, del 30% al 50% del cost total del lloguer dels llums dels carrers.

Gràcies a aquesta aposta, i també a la feina duta a terme pels Caps de carrer, una figura dinamitzadora que recorre els diferents comerços per tal d’explicar i motivar positivament als comerços envers la campanya de Nadal, s’ha incrementat el nombre de carrers participants i també el nombre d’establiments participants.

Aquest augment ha estat d’un 10% respecte l’any passat, en què hi va haver 21 carrers participants i un total de 542 comerços, i això ha repercutit directament en la millora de l’enllumenat. Aquesta campanya 2019 ha tingut per primera vegada la figura d’una persona de suport al Cap de carrer per ajudar-lo en la tasca de motivar els comerços a participar a la campanya. Aquesta contractació s’ha fet a través del Tomb de Reus, amb el suport de l’Agència Reus Promoció.

L’import total destinat a la il·luminació dels carrers és de 92.793 euros, finançat de manera mixta entre l’Ajuntament i els establiments. Això suposa un augment considerable en el pressupost respecte l’any 2018 en el que va ser de 60.000 euros.

Tot el sistema d’il·luminació és de leds, de baix consum. Els horaris d’obertura de llums fins al 6 de gener és de 17:30 h a 24:00 h, a excepció del dia 24 de desembre, quan s’obriran de 17:30 a 03:00 h, i el dia 31 de desembre, que estaran oberts des de les 17:30 h fins a les 05:00 h.

Com a reconeixement als establiments participants en l’enllumenat de Nadal, l’Agència Reus Promoció col·labora lliurant a cada comerç un adhesiu distintiu que el distingeix com a establiment participant a la campanya, així com una sèrie de vals descompte i invitacions perquè els comerços puguin obsequiar als seus compradors: vals d’una hora d’aparcament als pàrquings municipals de la ciutat, vals del 50% de descompte per patinar a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat i també per a les atraccions infantils i invitacions per a l’activitat de ludoteca infantil que es realitzarà al Gaudí Centre durant les vacances escolars de Nadal.

L’osset i l’arbre de Nadal
La il·luminació de Nadal de Reus, que també il·lumina d’una manera especial les places de Prim, del Mercadal i de la Llibertat inclou a més altres accions pensades per tal de presentar una oferta nadalenca a tota la ciutat. Per un costat, s’han repartit 40 motius diferents pels diferents barris de la ciutat.

D’altra banda, a l’inici de la plaça de la Llibertat s’ha instal·lat un osset gegant que s’il·lumina en els mateixos horaris de l’enllumenat nadalenc i que es vol que sigui totalment interactiu. Per aquest motiu, en un costat hi ha uns botons per tal que els nens i nenes puguin fer que l’osset nadalenc canti, rigui o li bategui el cor. És per tant una figura que té so i música i que s’il·lumina, esdevenint un gran atractiu per a grans i petits. També es fa una crida a tothom que ho desitgi que es faci fotografies i les pugi a les xarxes citant @reuspromocio #nadal2019 o #ReusesNadal

Un altre dels principals elements lumínics del Nadal reusenc serà l’arbre instal·lat a la plaça del Mercadal. Enguany és un arbre gegant, de 13,5 metres d’alçada, que quan s’il·lumina presenta dues tonalitats de blanc, càlid i fred. Com els altres anys, també es vol que aquest element sigui compartit a les xarxes socials i que sigui una crida nadalenca per a tota la ciutadania.

Finalment, la darrera iniciativa d’il·luminació que s’afegirà a la campanya de Nadal de Reus serà el guarniment amb garlandes lumíniques dels arbres del tomb de ravals de la ciutat, amb la qual cosa quedarà complementada tota l’aposta lumínica de la campanya Reus és Nadal 2019.

Aquestes accions afegides a la il·luminació dels carrers s’han pactat a través de quatre licitacions diferents, que pugen un import de 80.000 euros, i que han guanyat les empreses ICTT Blanchere, Iluminaciones Ximénez i Porgesa.

Per acabar, paral·lelament a les tasques de motivació dels establiments a participar en la il·luminació nadalenca es du a terme un estudi de cada carrer, que realitza la mateixa persona dinamitzadora de suport als Caps de carrer, per saber què pensen els comerciants sobre la campanya i la il·luminació dels carrers de cara a millorar en accions futures i pensant en el Nadal de l’any 2020.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.