Notes de premsa

Les actuacions de la Guàrdia Urbana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/08/2003

Segons informa la Guàrdia Urbana, diumenge al matí, durant l'estona que va durar la tempesta, la centraleta del cos va atendre nombroses trucades de ciutadans alarmats per la pluja i el vent que van rebre informació i consells de seguretat. L'alarma d'aquests ciutadans, però, no es va traduir en incidents greus, només cal lamentar caigudes de branques i algunes inundacions a baixos.

La Guàrdia Urbana va haver de regular el trànsit a causa del tall de subministrament elèctric, que va deixar alguns semàfors de la ciutat en desús. El vent va trencar nombroses branques d'arbres, que en alguns casos van produir danys a algun vehicle estacionat al carrer. Durant tot el matí d'ahir, els Bombers de la Generalitat van tallar les branques que havien quedat malmeses i podien caure.
La gran quantitat d'aigua caiguda en pocs minuts va alarmar alguns ciutadans que es van posar en contacte amb la Guàrdia Urbana. Les trucades rebudes des de l'avinguda dels Països Catalans o la Riera de Miró, asseguraven que el nivell de l'aigua va pujar com feia temps que no passava.
En alguns llocs, la tempesta va provocar clots al paviment que van ser arranjats provisionalment per tal que no produïssin cap perill a vehicles i vianants. També es van haver de retornar al seu lloc nombrosos contenidors d'escombaries que l'aigua i el vent havien desplaçat.

D'altra banda, hi ha altres actuacions destacades de la Guàrdia Urbana durant aquest llarg cap de setmana. Dijous a les 21:30 h, es va detenir a J.C.S., de 18 anys i veí de Reus, com a pressumpte autor d'un robatori en una nau del carrer Costa Brava, després d'haver-se introduït al recinte saltant una tanca metàl·lica.

Divendres, a les 10:00 h, es va rebre un avís de robatori en un establiment de l'avinguda Pintor Fuster. Diverses patrulles de la Guàrdia Urbana es van desplaçar al lloc dels fets. Quan van accedir a l'interior de l'establiment, van trobar-hi D.C.G., de 27 anys i veí de Reus, que va ser detingut per un delicte de robatori amb força.

A les 20:20 h del mateix divendres, es va rebre l'avís d'una agressió al carrer Milà i Fontanals. La persona que va trucar a la caserna, va donar les dades del vehicle amb que va fugir l'agressor, un Volkswagen Passat matrícula de Tarragona. La persona agredida -B.U.A., de 36 anys i de Reus- va ser traslladada a l'hospital. Mentrestant, els agents van iniciar la recerca del vehicle, que van trobar més tard davant del domicili de l'agressor - M.A. , de 39 anys i de Reus-, que va ser detingut acusat d'un delicte de lesions.

Dissabte, dia 16 d'agost, a les 12:40 h, tres joves van robar la bossa de mà a una dona de 82 anys. Segons un testimoni dels fets, els joves van fugir amb un Ford Mondeo matrícula de Tarragona. La víctima de l'estrebada va ser traslladada a l'hospital a causa dels nervis. Dues hores més tard, M.L.O., de 25 anys i veí de Reus, es va lliurar a la Guàrdia Urbana i es va confessar autor del robatori.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.