Notes de premsa

Les actuacions de la Guàrdia Urbana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/12/2004

Segons informa la Guàrdia Urbana, el passat dissabte, 18 de desembre, la Guàrdia Urbana va detenir una dona de 35 anys i veïna de Madrid, B.R.C.G., per un presumpte delicte de segrest.

La família havia denunciat a la Guàrdia Urbana que aquesta dona havia segrestat la seva filla de dos anys. Segons la denúncia, els pares de la menor havien contractat amb la detinguda el trasllat de la parella, de les seves dues filles i de les seves pertinences, des de Madrid a Reus. En arribar-hi, la conductora hauria demanat a la família més diners i hauria pres la filla com a ostatge, fins que no es realitzés el pagament. La Guàrdia Urbana va interceptar el vehicle, Mercedes Benz, amb matrícula M-WB, a l’avinguda de Marià Fortuny, dissabte, 19 de desembre, a les 22:00 h. Un cop finalitzada la instrucció de les diligències, la Guàrdia Urbana va traslladar la detinguda a la comissaria del Cos Nacional de Policia.
El mateix dissabte, a les 12:10 h, agents de la Guàrdia Urbana van ser alertats del fet que un grup de set joves estava fent pintades en un tren estacionat a l’estació de RENFE de Reus. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va identificar un dels presumptes autors, un jove de 15 anys, veí de Reus. El jove està acusat de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat i d’una falta de danys. Les diligències van ser traspassades a la Fiscalia de Menors de Tarragona.
A les 3:35 h del mateix dia, la Guàrdia Urbana i els Bombers de la Generalitat, alertats per un dels habitants, van accedir a l’interior d’un habitatge del carrer Alcalde Joan Bertran, on van trobar el cos sense vida d’un home. La persona que va alertar la Guàrdia Urbana va explicar que l’home s’hauria tancat a una de les cambres de l’habitatge. Com que no en sortia, va decidir avisar la policia. De les diligències, se n’ha fet càrrec el Cos Nacional de Policia.
Diumenge, a les 00:30 h, la Guàrdia Urbana va intervenir en una baralla entre dos homes de 35 i 39 anys, al carrer de Sant Llorenç, que va acabar amb un dels dos participants ferit per arma blanca. Els agents van detenir un d’ells, el més jove, per un presumpte delicte d’homicidi dolós, en grau de temptativa. El segon va haver de ser atès a l’hospital de Sant Joan per una ferida d’arma blanca a la mà. El ferit ja ha estat donat d’alta. El detingut va ser traslladat, juntament amb la diligències, a la Comissaria del Cos Nacional de Policia.
Els efectes del vent
La Guàrdia Urbana ha hagut de fer fins a 10 actuacions durant el cap de setmana motivades pel vent. L’incident més destacable es va produir dissabte, 18 de desembre, quan un nen de set anys va resultar ferit lleu, en caure-li una persiana, al carrer de la Muralla. El nen va tornar al seu domicili desprès de rebre atenció mèdica. Altres actuacions han estat motivades per la caiguda de tanques i trossos de façana, contenidors desplaçats, etc.

Reus, 20 de desembre de 2004

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.