Notes de premsa

Les Biblioteques Municipals enceten la nova temporada d'activitats amb l'espectacle "Amics"

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 15/09/2022
Foto espectacle Amics

Les Biblioteques Municipals de Reus enceten aquest divendres la nova temporada de programació d'activitats amb l'espectacle "Amics", un muntatge que neix de les ganes de retrobar-se, i que està protagonitzat per Carla Barroso i Dafnis Balduz. La representació serà el dia 15 de setembre, a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós i l'entrada és gratuïta.

L’espectacle és un viatge a través de l’amistat de dos artistes. Cantant i actor, actor i cantant, es troben navegant per un riu d’humor, música i text.

Acompanyats per Joan Salvat Papasseït, Joaquín Sabina, Maria Mercè Marçal, Blaumut, Mario Benedetti, Tracy Chapman, Ramón Llull, Whitney Houston, Miquel Martí i Pol, Elton John, Rocío Jurado, Jaime Gil de Biedma, Lluís Llach, Raffaela Carrà, Federico García Lorca... i més amistats diverses.

“Amics” és un espectacle creat des de l’amor a la música i la paraula que pretén acostar certes poesies i cançons a tot tipus de generacions. Adolescents, millennials, els de la generació Naranjito i els que van créixer amb els Beatles i la Marisol reviuran de nou poemes coneguts. S’emocionaran amb aquella cançó que perdura en la memòria. Descobriran nous versos i compassos. I gaudiran, en definitiva, d’una bona dosi de sentit de l’humor de la mà de dos artistes en la trentena que combinaran solemnitat i gamberrisme amb molt d’amor.

Amb aquesta activitat s'inicia la programació de tardor, que es pot consultar a la web biblioteques.reus.cat, amb propostes per a totes les edats, com narracions de contes, xerrades, exposicions, conferències i també els clubs de lectura.

24 clubs de lectura per a totes les edats

De les diverses activitats previstes per al nou curs a les Biblioteques Municipals en destaquen 24 clubs de lectura per a totes les edats. Amb el lema "Clubs de lectura de les Biblioteques Municipals: un segell de distinció" s'ha preparat una oferta que s'ha dividit en 4 apartats:

  1. Per a iniciar-se en l’experiència d’un club

L’integren 4 propostes per als més petits que són els bebès amb les seves famílies, i els infants que comencen a llegir i es fan a les dues biblioteques

  1. Per a aprofundir en la pràctica de la lectura

Inclou els clubs dels infants que ja són grans lectors i els clubs de lectura de narrativa (en català, castellà i anglès) i de poesia. La majoria es realitzen a la Biblioteca Central, menys el Club verd i el Club en Castellà que es fan a la Pere Anguera. En aquest apartat aquest curs es recupera un Club que es va suspendre en temps de pandèmia i que és el de Professorat de secundària, organitzat conjuntament amb els Serveis Educatius del Baix Camp del Departament d’Educació

  1. Per a vincular la lectura amb altres experiències

El formen els clubs que combinen la lectura amb altres disciplines com són ser espectador de teatre, anar a un concert de música, aprofundir en les causes del feminisme, el programa LECXIT o els jocs de rol. En aquest apartat hi ha una altra novetat, el Club el Sentit de la vida, organitzat conjuntament amb Persones Grans i que es realitzarà amb una periodicitat de 15 dies i en horari de matí, amb Elena Cobler, experta en mediació.

  1. Per a experimentar nous formats

L’últim apartat inclou propostes novedoses, com la literatura digital per a joves o els llibres de coneixements per a infants i també dos clubs virtuals, que substituixen les trobades per videoxats. En aquest format s’ofereix el club de lectura de textos clàssics i un de relats breus, que és una novetat d’aquest curs.

La inscripció als clubs de lectura de les biblioteques municipals és gratuïta i es pot fer a través de la plataforma inscripcions.reus.cat

Foto espectacle Amics
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.