Notes de premsa

Les Biblioteques Municipals inicien les activitats amb 31 propostes de Clubs de Lectura: Un segell de distinció

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/09/2021
Club de Lectura a la Biblioteca Xavier Amorós
Cartell Clubs de Lectura 2021 2022
Conferència Jordi Ginebra sobre Ferrater a la Biblioteca Pere Anguera

Les Biblioteques Municipals de Reus amplien la seva oferta de clubs de lectura a 31 propostes que es realitzaran durant el curs 21-22. Sota el lema “Clubs de lectura: Un segell de distinció” volen animar a llegir a persones amb interessos diversos, diferents edats i procedència.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha volgut remarcar que "fer-se membre d’un club és un tret de distinció perquè afegeix a l’experiència individual i íntima de la lectura, una dimensió social i d’intercanvi que amb la pandèmia hem après a valorar".

L’oferta de clubs per aquest curs està diversificada en 4 grups:

  1. Els clubs de lectura per iniciar-se en l’experiència de llegir, que inclou els clubs dels més petits i com a novetat, el club per adults d’àlbum il·lustrat, per les persones que volen aproximar-se a la lectura en català sense tenir un gran domini de la llengua.
  2. Els clubs per aprofundir en la pràctica de la lectura, on trobem les propostes més veteranes (Penya dels signes per a infants de 10 a 12 anys, Clubs de poesia i de narrativa per adults), amb les virtuals iniciades el curs passat i amb noves iniciatives coorganitzades per diverses entitats com són Òmnium Cultural, El Casal de les dones i el Col·lectiu H2O, i el Pla d’accions de Drogues de Reus. Finalment en aquest apartat també hi trobem el club Joves i Mitologia organitzat i conduït per joves.
  3. Els clubs per vincular la lectura amb altres experiències com són el teatre, la música, l’òpera, l’art i la reflexió sobre l’actualitat tenen també un apartat específic
  4. Finalment,  els clubs per experimentar nous formats com l’estrena de “Ficció digital” per a joves on es vincula la lectura amb els videojocs o Astronautes del Curiosity, que demanen una actitud diferent davant la lectura, conjuntament amb espais de lectura col·lectiva com són els Laboratoris de lectura, Vega i Enrola’t amb l’Associació Rol i Jocs

I el que més distingeix els clubs és que són gratuïts, i que, per tant, tothom que vulgui pot formar-ne part. Es demana, això sí, el compromis d’assistir a les sessions mensuals, que es fan tenint en compte els aforaments i les mesures de seguretat sanitària.

Per incscriure’s cal accedir a la plataforma inscripcions.reus.cat i a través del web biblioteques.reus.cat. La majoria d’activitats s’inicien el mes d’octubre excepte els clubs d’adults que comencen el proper 29 de setembre amb la lectura del llibre de Najat El Hachmi "Dilluns ens estimaran" i amb l’assistència de l’autora.

A banda de la programació de nous clubs, les Biblioteques Municipals també estrenen web renovada amb més espai per a les activitats i amb un apartat especial dedicat a Gabriel Ferrater.

Cloenda del Joc de lectura de l'estiu
Aquest dimecres 22 de setembre es farà un espectacle que consta d'un contacontes i de la prova final del Joc dels Tres Camins. Els participants del joc de lectura desvetllaran el gran secret de la biblioteca, que ha estat perdut des de fa més de 1000 anys. També es farà l'acte de lliurament de premis i diplomes a tots els nens i nenes que hi han participat. Començarà a les 17:30 h.

Visites didàctiques
Finalment, aquest dilluns al matí ha tingut lloc, a la Biblioteca Pere Anguera, la conferència "Qui dius que és Gabriel Ferrater?", a càrrec de Jordi Ginebra, professor de la URV, amb la qual s'inicia el programa de visites didàctiques que tant escoles com instituts fan a les Biblioteques Municipals.

Club de Lectura a la Biblioteca Xavier Amorós
Cartell Clubs de Lectura 2021 2022
Conferència Jordi Ginebra sobre Ferrater a la Biblioteca Pere Anguera

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.