Notes de premsa

Les exposicions de la mostra de cultura jove «CreaART!» 2013, obertes fins a final de mes

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/11/2013
Una de les accions realitzades durant «CreART!» 2013

«CreART!» 2013 ha tancat la setmana més forta d’activitats i, fins a final de mes, es podran veure les exposicions d’Anna Turellols i «Vulvart» al Casal de les Dones, d’Helena Frías al Centre Cívic Llevant, les fotografies d’Àlex Escoda i les il·lustracions de Júlia Domènch al Centre Cívic del Carme, els treballs de grafit de «Gasic Painter» a la Biblioteca Central i les obres de «Octavius», a Cal Massó.

Tot i que la puja ha fet acte de presència l’últim dia de «CreART!» i ha provocat l’anul·lació d’alguna de les activitats, el balanç que es fa des de la Regidoria de Cultura i Joventut, impulsora de la mostra, és força positiu.

Un extens programa

El programa d’activitats va començar dilluns amb la presentació de «CreART!» a Cal Massó, amb la participació de l'alcalde, Carles Pellicer,  el regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, i la presència del Coordinador de Joventut de la Generallitat a Tarragona, Joan Plana.

Després, els assistents van poder gaudir dels versos improvisats de «Fetitxe13» i les acrobàcies impossibles de «Brisa Marina».

Dimarts al vespre, es va presentar l’exposició d’Anna Turellols i de «Vulvart» al Casal de les Dones i a continuació es van poder veure dos curtmetratges: «Corrupció segura», de la mateixa Anna Turellols i «El Fil», un curtmetratge basat en un conte de Xavier Mèlich.

L’endemà va ser el moment d’una de les activitats més originals d’aquesta edició, la presentació d’una línia de roba amb el nom d’inD. La presentació va ser un «happening» on també es va poder fer una degustació d’oli i de vi escumós, tots dos productes gastronòmics de proximitat.

Dijous es van presentardues pel·lícules rodades a indrets propers a Reus i dirigides i inerpretades per actors del Camp de Tarragona. «Genessies» de la mà d’Arcadi Ballester, i «Pelegrinatge», de Martí Inglada.

Divendres va realitzar l’espectacle infantil «El viatge del Carrasclet» a la Biblioteca X. Amorós, en el qual els més petits van gaudir de les aventures del Carrasclet en la seva visita a la resta de gegants de la ciutat. Més tard, a partir de les 23:00 h a la Palma, els assistents van gaudir de la música de «La Crisis», «Komando Antipalomas» i «El Artriste». En els tres casos es va presentar un repertori amb ançons de contingut molt reinvidicatiu.

Dissabte dia 16 havia de ser la jornada més intensa per la quantitat de propostes programades, però la pluja va obligar a cancel·lar el mercat de joves dissenyadors i creadors i l’espectacle «A!Chaucha!», de la Cia Trastrus. Amb tot, a la tarda a Cal Massó es va poder veure l’espectacle infantil «Telefollet», d’Artsalud, amb un gran nombre d’assistents.

Durant la setmana passada han estat gairebé 30 propostes culturals i creatives les que han configurat el programa del «CreART!» 2013.

Una de les accions realitzades durant «CreART!» 2013

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.