Notes de premsa

Les inversions en enllumenat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 25/08/2003

ntament de Reus ha invertit més de 265.000 euros en renovar i millorar la xarxa d'enllumenat públic de la ciutat des de principis d'any. La majoria d'actuacions són noves instal·lacions, però també cal destacar les obres de manteniment que permeten adaptar la xarxa d'enllumenat a la normativa de contaminació lumínica i reduir el consum elèctric sense que baixi la qualitat de la llum. En aquest sentit, cal destacar les actuacions per millorar el nivell d'il·luminació, sobretot en els carrers amb arbres, de manera que la sensació d'inseguretat disminueix. Reus té ara 10.974 punts de llum, 250 més que fa un any, tot i que aviat la xifra s'incrementarà amb 1.000 punts més situats en zones en desenvolupament.

Les actuacions de millora i instal·lació de nou enllumenat realitzades enguany són les següents:

Enllumenat a la vorera nord de l'avinguda de Sant Jordi: S'han instal·lat 33 nous punts de llum al tram que voreja el parc de Sant Jordi, seguint el mateix estil de la vorera sud. Es tracta de fluorescents situats de manera transversal a la vorera que eliminen les ombres dels arbres. Inversió: 49.105 euros.
Parc de Tirant lo Blanc: En aquest cas, s'ha ampliat la xarxa de punts de llum del parc -se n'han instal·lat 13 de nous, amb làmpades de 125 w i columnes de 4 m d'alçada-per millorar-ne la il·luminació i eliminar les ombres dels arbres. També s'ha reforçat la zona de jocs infantils, situada al centre del parc. Inversió: 53.059 euros.
Estàtua de la Dona Treballadora: S'ha instal·lat un projector que proporciona una llum càlida a l'estàtua, situada a la plaça del mateix nom. Inversió: 747 euros.
Plaça d'Antoni Gaudí: S'ha reforçat la il·luminació d'aquesta plaça, també per reduir les ombres del arbres en aquest punt, amb la instal·lació de dos nous lllums, iguals als existents a la urbanització dels Xalets Quintana. Inversió: 3.025 euros.
Carrer de Baldomer Galofre: Per corregir els problemes d'il·luminació que provoquen els arbres en aquest carrer, s'han substituït els anteriors punts de llums situats a 7 m d'alçada per cinc columnes de 3,5 m, de manera que les llumeneres queden per sota dels arbres i la llum arriba amb més intensitat al carrer. Inversió: 9.554 euros.
Avinguda La Salle: A la nova mitjana que separa els dos sentits de circulació i protegeix els passos de vianants de l'avinguda, s'han instal·lat 18 nous punts de llum d'un model antivandàlic que proporcionen un sistema d'il·luminació-guia al centre de l'avinguda. Inversió: 13.103 euros.
Carretera Institut Pere Mata: S'han canviat 56 llumeneres obertes per unes de tancades, de manera que s'ha aconseguit millorar el nivell d'il·luminació, que ara és més uniforme. Al mateix temps, aquest canvi ha provocat un important estalvi energètic. Inversió: 11.661 euros.
Zona verda carrer d'Astorga: S'han instal·lat set nous punts de llum, de 3,5 m d'alçada, per trencar les ombres dels arbes i millorar la il·luminació d'aquest espai, situat a la cruïlla amb l'avinguda del Mediterrani. També s'han col·locat dues columnes de 9 m d'alçada amb projectors per reforçar la il·luminació de la zona de jocs infantils. Inversió: 23.419, 62 euros.
Substitució de difusors i llumeneres envellits: Aquesta actuació de manteniment ha permès renovar 252 difusors de diverses zones de la ciutat i 33 llumeneres del camí de Tarragona. La conseqüència d'aquests canvis és una millor il·luminació i una reducció de la contaminació lumínica. Inversió: 31.106 euros.
Pista d'skateboard al Parc dels Capellans: Aquesta pista de nova construcció s'ha il·luminat amb tres columnes de 10 m d'alçada que suporten 8 projectors de 250 w. Un estudi fotomètric previ ha possibilitat diferenciar els nivells d'il·luminació segons l'ús i les característiques de cada espai. Inversió: 6.911 euros.
Plaça d'Hèrcules: S'ha canviat la columna que hi havia a la rotonda enjardinada de la plaça d'Hèrcules per una altra d'un model més modern i igual a la que ja s'havien instal·lat a les voreres de l'Institut Salvador Vilaseca, de manera que s'unifiquen els dos espais. Inversió: 11.052 euros.
Pas sota la via al barri Gaudí: S'ha il·luminat el pas sota la via del tren, que comunica el carrer Alfàbrega de la urbanització Carmelites amb la urbanització Gaudí Sud, amb dues columnes, una a cada costat del pas, amb l'objectiu de millorar la seguretat de les persones que utilitzen aquest pas. Inversió: 4.513 euros.
Plaça de la Sagrada Família: S'han instal·lat 14 llums que produeixen un efecte molt espectacular i agradable. Es tracta d'uns llums col·locats al terra que, gràcies a unes lents especials, produeixen dos raigs de llum que formen un angle recte. Els raigs tenen una amplada de 5 cm i arriben als 4 m de llargada. Inversió: 18.411 euros.
Nova zona verda Riera de Miró: Aquest nou espai, situat a la cantonada amb el carrer del Roser, s'ha il·luminat amb dos projectors col·locats a la paret. Inversió: 1.402 euros.
Rotonda d'accés a la urbanització Sant Joan: En aquesta cruïlla s'han instal·lat quatre nous punts de llum per senyalitzar la rotonda i millorar-ne l'estètica. Inversió: 3.362 euros.
Nova rotonda avinguda Pere el Cerimoniós: La nova rotonda que regula el trànsit de vehicles a la cruïlla d'aquesta via amb l'avinguda del Carrilet s'han col·locat sis llums rasants per senyalitzar-ne el perímetre. Els llums són del mateix model dels que hi ha a la rotonda amb l'avinguda de la Salle. Inversió: 1.800 euros.
Nova rotonda carrer Rourell: També s'ha il·luminat per motius de seguretat viària aquesta nova illa triangular situada a la cruïlla amb el carrer Pobla de Mafumet. Inversió: 1.799 euros.
Renovació enllumenat urbanització Sol i Vista: Actuació de manteniment que ha permès canviar més de 50 llumeneres al carrer Josep Iglésies i al raval Sol i Vista, de manera que s'ha aconseguit un notable increment del nivell d'il·luminació sense augmentar el consum. Inversió: 19.861 euros.

Projectes a curt termini
A més d'aquestes actuacions, en aquests moments s'està instal·lant enllumenat públic al tram urbà de l'autovia de Bellisens i al carrer Illes Medes, al costat de la carretera de Montblanc. A partir del setembre, la llista d'inversions creixerà amb l'inici de les obres de millora d'enllumenat als següents espais: plaça de Prim, un tram del carrer Joan Alcover, carrers laterals del Mercat Central, plaça de les Oques, Riera d'Aragó, plaça d'Antoni Villarroel i carrer de Cambrils.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.