Notes de premsa

Les obres del Centre Social el Roser avancen a bon ritme amb la consolidació de l’edifici històric

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 29/07/2020
Visita obres Centre Social Roser
Visita centre social Roser 2
Visita centre social Roser 4
Visita centre social Roser 3

Les obres del Centre Social el Roser, l’equipament que donarà un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones, avancen a bon ritme amb la consolidació de l’edifici original i la recuperació dels elements arquitectònics més rellevants. El projecte arquitectònic recupera l’esperit de l’edificació original, inclosa per la Generalitat de Catalunya en el catàleg de patrimoni arquitectònic.

Actualment, les obres es troben en fase de consolidació de l’edificació original, l’antiga presó preventiva de la ciutat de Reus, recuperant tots aquells espais interiors que formen part del nou equipament. També s’ha finalitzat l’estructura del que serà el nou menjador social.  

En aquests moments s’inicien els treballs de replanteig del paviment i recuperació dels elements més rellevants de l’edifici, com son les encavallades metàl·liques de l’antiga estructura i l’aspecte original de les façanes. En aquest sentit, s’ha executat un 20% del pressupost del projecte, amb la previsió que les obres estiguin enllestides cap a la primavera de 2021.

El Centre Social El Roser és l’equipament que donarà un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta per programes existents com la Gestió Alimentària, l’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat social i el Pla Local d’Inclusió Social. Les obres es van adjudicar per 1,8 milions d’euros, un dels contractes de més valor econòmic que l’Ajuntament licita en els darrers anys.

El centre 

Un cop completat, el centre inclourà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on s’hi traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social i on s’hi ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions.

El projecte arquitectònic planteja la rehabilitació de l’edifici, format per tres blocs diferenciats, i cadascun d’ells amb un programa totalment diferent: un inclou la zona de cafeteria/menjador social, cuina i emmagatzematge d’aliments de la cuina; el segon, el rebost solidari, el punt de gestió di distribució d’aliments i el servei acollida de les persones sense sostre; i el tercer, les oficines d’administració i de l’associació de veïns del barri.

Visita obres Centre Social Roser
Visita centre social Roser 2
Visita centre social Roser 4
Visita centre social Roser 3

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.