Notes de premsa

Les primeres taules de treball per a la reactivació econòmica aposten per la promoció, la formació i la digitalització

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 9/04/2020
Montserrat Caelles i Carles Parts
Carles Prats i Montserrat Caelles

Les taules de treball sectorials per a la reactivació econòmica de Reus han començat a treballar aquesta setmana amb l'objectiu d'analitzar la situació de les empreses i el comerç de la ciutat en l'actual context de confinament i de paralització de l'activitat econòmica, i debatre i consensuar propostes d'acció que es puguin desenvolupar des l’àmbit municipal per mitigar els efectes en les empreses, els treballadors i per extensió el conjunt de la ciutadania. La Taula del Sector del Comerç es va reunir ahir dimecres, 8 de març, i aquest dijous s'ha reunit la Taula del Sector del Turisme.

En les dues reunions s'ha constatat que caldrà un esforç col·lectiu de tots els agents econòmics, socials i institucionals de la ciutat per fer front a la nova realitat econòmica. En aquest sentit, s'estan analitzant les conseqüències per sectors, recopilant informació i dibuixant possibles escenaris de futur.

Durant l'actual fase de debat i proposta, els dos sectors han coincidit en tres aspectes clau per fer front als nous reptes:

  • Promoció: amb campanyes de ciutat, que sumin tots els sectors amb potencial d'atracció de la ciutat; i orientades al public català i estatal.

  • Formació: amb accions específiques per a cada sector, adaptades a la nova realitat, i aprofitant l'experiència de Mas Carandell.

  • Digitalització: per fer visible l'oferta comercial i turística de Reus a Internet a través de plataformes digitals, aprofitant l'experiència del Clúster TIC Catalunya Sud.

Les taules de treball sectorials amb els diferents agents econòmics i socials de la ciutat tenen com a objectiu conèixer de primera mà com les empreses i comerços reusencs estant fent front a aquesta etapa de cessament d’activitat i quines expectatives tenen quan es retorni a l’activitat. I, alhora, identificar, consensuar i definir els grans objectius que es volen assolir amb les polítiques que el govern desplegui en els propers mesos.

Les taules estan integrades per representants de les entitats organitzades, empresaris rellevants de cada sector, representants de la universitat, representants dels agents municipals, i representats institucionals de les diferents regidories implicades.

Montserrat Caelles i Carles Parts
Carles Prats i Montserrat Caelles

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.