Notes de premsa

L’Escola Taller Lluís Domènech i Montaner III exposa al saló Antiquaris

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 31/01/2007

ola Taller Lluís Domènech i Montaner III del Mas Carandell participarà com a convidadaal saló Antiquaris, on hi exposarà una mostra de les diferents especialitats: Fusteria i restauració de mobles, pintura decorativa, restauració de vitralls i restauració de façanes i obra

En un estand de 18 metres quadrats hi exposarà, en format real o bé mitjançant fotografies, diferents objectes restaurats pels alumnes de l’Escola Taller. Igualment, hi portarà una mostra d’objectes pendents de restaurar per tal que es pugui valorar l’abans i el després de la feina feta en cada una de les especialitats. Finalment, hi inclourà una mostra d’alguns dels exercicis realitzats pels joves en els diferents tallers.
L’Escola Taller Lluís Domènech i Montaner està cofinançada per l’Ajuntament de Reus, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, té una durada de dos anys al llarg dels quals l’alumnat aprèn un ofici tot combinant l’aprenentatge teòric amb la pràctica professional, i duent a terme la intervenció en un edifici emblemàtic de la ciutat de Reus com és l’Institut Pere Mata.
Actualment compta amb 46 alumnes distribuïts en quatre especialitats: auxiliar de pintura decorativa, auxiliar d’obra i restauració de façanes, auxiliar de fusteria i restauració de mobles i auxiliar de restauració de vitralls (una especialitat nova d’expressió artística molt present en les construccions modernistes). Del total de l’alumnat, un 21% són dones, una xifra que significa que hi ha un creixent interès per cursar i treballar en especialitats que fins fa uns anys s’associaven tradicionalment als homes. D’aquests 46 alumnes, actualment més d’un 60% tenen entre 16 i 18 anys, la qual cosa indica que les Escoles Taller es presenten com una alternativa interessant i un nexe amb el mercat laboral per aquells joves que finalitzen l’ESO.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.