Notes de premsa

L'exposició de l'artista reusenc Joan Rebull al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/09/2003

oper dimarts, 30 de setembre, a les 13:00 h, tindrà lloc al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) de Madrid la inauguració de l'exposició de l'artista reusenc Joan Rebull titulada «Joan Rebull, años 20 y 30». En representació de l'Ajuntament de Reus, hi assistirà el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Filella.

L'exposició organitzada pel MNCARS consta de més de 50 obres entre escultures i pintures realitzades entre 1918 i 1945. La seva gestació es remunta a les converses que l'any 2001 va mantenir Joan Manuel Bonet, Director General del MNCARS, amb l'Ajuntament, mitjançant la intermediació del comissari de l'exposició, Joan Abelló Juanpere.
L'exposició comptarà amb obres propietat de l'Institut Municipal de Museus de Reus, tècnics del qual es desplaçaran a Madrid per tal de col·laborar en la ubicació de les peces. D'entre elles, cal destacar l'obra «Cap de càntir», una escultura de fang considerada una de les més representatives de l'artista, datada l'any 1934. També hi s'hi exposarà l'escultura «Dona asseguda», de l'època 1930-1935 i el recentment adquirit dibuix de 1929, sense títol.
Joan Rebull (Reus 1899-Barcelona, 1981) va pertànyer a la generació d'artistes que entorn el 1917 van reaccionar a Catalunya al classicisme noucentista. Va formar part d'un grup d'artistes evolucionistes, del qual també formaven part els escultors Josep Granyer i Apel·les Fenosa.
L'exposició es podrà visitar des de l'1 d'octubre fins el 19 de gener de 2004, a la segona planta del MNCARS, en horaris de dilluns a dissabte de 10:00 h a 21:00 h i diumenge de 10:00 h a 14:30 h (dimarts tancat).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.