Notes de premsa

L’exposició «Fortuny, el mite» obre portes al Museu de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 26/04/2013
Un moment de la visita de premsa realitzada aquest matí a la mostra

El Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) presenta des del 27 d’abril l’exposició «Fortuny, el mite», una mostra coproduïda per l’Institut Municipal de Museus de Reus i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tracta de la principal activitat de l’Any Internacional Fortuny Reus 2012-2013 i constituirà una completa mostra que resseguirà la trajectòria artística de Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838 - Roma, 1874) a través de quaranta-cinc obres de l’artista, des de les obres més primerenques fins la seva darrera etapa pictòrica.

Aquest projecte expositiu, compartit entre el MNAC i el Museu de Reus, ha posat en comú fons pictòrics d’importants institucions del país i de col·leccions particulars per bastir una exposició excepcional.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (principal cedent de peces), el Museu de Montserrat, la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi i el mateix Institut Municipal de Museus presenten algunes de les peces més rellevants dels seus fons fortunians. De fet, des de l’any 1974 no s’havia organitzat a Reus una exposició tan àmplia dedicada a l’obra i la trajectòria de Marià Fortuny, per la qual cosa es pot parlar d’un esdeveniment artístic històric a la ciutat de Reus.

«La vicaria», «El col·leccionista d’estampes», «Nen a Portici» o «Ferrador marroquí» són algunes de les obres mestres que es podran admirar en aquesta exposició, que és el resultat del treball conjunt entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Ajuntament de Reus (Institut Municipal de Museus de Reus).
Els comissaris de l’exposició són dos experts en la figura del pintor reusenc: el professor d’Història de l’Art de la URV, Jordi Àngel Carbonell, i el cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, Francesc M. Quílez. La mostra es podrà visitar fins al 7 de setembre.

Un moment de la visita de premsa realitzada aquest matí a la mostra

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.