Notes de premsa

L'IMRC convoca les subvencions anuals per a activitats culturals, tradicionals i festives

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 2/06/2020

L'Institut Municipal Reus Cultura ha publicat la convocatòria de Subvencions per al Foment d'Activitats Culturals, Tradicionals i Festives a la ciutat de Reus per a l'any 2020. La dotació prevista de la present convocatòria en l'atorgament de la concessió de subvencions és de 82.000,00 euros i el termini per presentar els projectes finalitza el dia 22 de juny. 

Aquesta convocatòria té algunes novetats respecte a les d’anys anteriors:

• Aquesta convocatòria és per a despeses ordinàries dels projectes

• Els criteris de selecció de projectes s'han adaptat a la nova normativa vigent

• La tramitació serà només telemàtica per a les persones jurídiques

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que "atesa la situació d’emergència sanitària que estem vivint i que ens trobem en estat d’alarma, potser s'hauran de repensar els projectes perquè s'adeqüin a les possibilitats reals d’execució fins a finals d’any. Per tant, animem a les entitats i a les persones que es vulguin acollir a la convocatòria per tal que preparin les memòries dels projectes i que els presentin telemàticament tant aviat com les tinguin enllestides".

Les finalitats d’aquestes subvencions són:

- Millorar la cohesió social de la ciutat.

- Promoure l’associacionisme cultural, tradicional i festiu que potencia els serveis d’interès general.

- Fomentar valors socials i culturals i noves formes de participació cultural, tradicional i festiva.

- Afavorir la cooperació entre el sector públic i el privat en l’àmbit cultural, tradicional i festiu.

- I finalment, possibilitar el creixement quantitatiu i/o qualitatiu de l’àmbit de la cultura de la ciutat.

Per Recasens, "les entitats culturals de Reus representen un valor indiscutible en la realitat lúdica, tradicional, cultural i festiva que ens acompanya durant tot l'any i, des de l'administració i a través d'aquesta convocatòria, posem una injecció econòmica a aquells projectes que ho necessiten per tal que, tant si provenen de les mateixes entitats com si ens arriben de persones particulars, puguin fer encara més gran la cultura a la nostra ciutat". 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.