Notes de premsa

Lliurats els guardons dels Premis Esport i Ciutat 2017

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 8/09/2017
Nit Esport 2017

L'Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat 2017, els guardons que reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. La gala d'entrega dels premis, que arriben a la sisena edició, s'ha celebrat aquest divendres 8 de setembre al pavelló olímpic municipal. L'ha encapçalat l'alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de diversos regidors del consistori, representants d'entitats esportives, esportistes, familiars i un nombrós públic.  El jurat, format per un representant del Consell català de l'Esport representants de la premsa esportiva sota la presidència del regidor d'Esports Jordi Cervera, han escollit els premiats següents:

Pioners de l'Esport per reconèixer a qui amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l'esport a la nostra ciutat en qualsevol de els seus vessants pròpies d'aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador a:

-Mireia Jeréz López per ser una pionera en l'àmbit del ball de saló tant en l'àmbit de competició Down com actualment, obrint camí a participar en competició convencional trencant la barrera de la diferenciació.
-Emili Llevat Briansó, per ser un apassionat de l'esport i un apassionat de Reus, soci numero 8 del Reus Deportiu, és soci fundador del Tenis Monterols actual soci numero 3 i soci fundador i numero 1, soci fundador del Club de Golf Reus Aigüesverds i un dels impulsors del Golf a la nostra Ciutat.

Premi Dirigents de l'esport a aquells dirigents de l'esport actius de la temporada i que amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l'èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport a:
-Ramon Alabart Sabaté, per la seva continuada passió per al futbol base. El Club Santes Creus compleix aquest any 50 anys del que el Ramon ha estat el president des de l'any 1989; aquest any el Club ha viscut els seus 50 aniversari desplegant una gran activitat.
-Joan Carles Virgili Font, per la seva tasca en impulsar la creació d'un club exclusiu de tenis taula a la ciutat de Reus; un club orientat al foment de la competició escolar, d'esport base i que desenvolupa diferents programes socials vinculats al seu esport. Aquest any el club ha consolidat el sopar solidari, ha organitzat un Campionat de Catalunya, Campionat d'Espanya Veterans i un Torneig internacional de Veterans amb participants de 18 països.

Premi Tècnics de l'esport per la funció de tècnic esportiu, tant dels esports de competició, com de l'esport base o formatiu, valorant tant l'aspecte del rendiment esportiu, com de la transmissió de valors i del compromís amb l'esport i la ciutat, a:
Com a Tècnics d'Esport Base a:

-Ivan Taranilla Peña i Marc Carrasco Pedrol, per la seva tasca tècnica en la coordinació del futbol de tecnificació del CF Reus Deportiu SAD que han culminat una excel·lent temporada assolint en el conjunt dels equips del club 4 ascensos dels equips de Tècnificació de l'entitat roig i negra categoria.

-Diego Torres Ibarburez, per la seva tasca al capdavant del Club Koryo, assolint un molt alt nivell especialment formatiu i de competició. Els seus esportistes tenen un alt nivell i una gran projecció, en concret, amb participants en el Mundial del Perú i l'Europeu de Grècia en la modalitat de Poomsae.
Com a Tècnics d'Esport de Competició a:

-Isabel Pérez Bermudo, per la seva incansable activitat vinculada al seu club, el Club de Ball Esportiu Wapachá Diversity i al seu esport, en les diferents categories de competició del club. El club de Ball Esportiu Wapachá Diversity és un referent en la competició que han assolit un ampli ventall de títols i èxits en l'àmbit català, estatal i internacional.
-Bart Iaccarino, com a entrenador del Club Futbol Americà Imperials de Reus ha assolit en la temporada 2016/2017 el repte de consolidar-se en la màxima categoria del futbol americà estatal, repte superat amb escreix al posicionar al seu club a la final de la competició en la seva primera participació.

Premi Valors de l'esport per les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l'esport. També es podrà reconèixer accions o iniciatives directament relacionades amb l'esport de la ciutat, amb els seus esportistes o institucions, a:

-Robert Mihail Cambei, com a participant en la modalitat de parelles Down que juntament amb la seva parella de ball, ha assolit dos campionats de Catalunya. El seu suport, paciència, constància i esperit de constant superació i especialment lluita per la inclusió fent al Robert mereixedor d'aquest reconeixement.

-Jordi Clavero Roca, que és reconegut i nominat a aquesta categoria gràcies a les xarxes socials i de la mà de l'equip contrincant de la seva escola a l'Olimpiada Escolar. En un dels partits de futbol l'equip rival comptava amb els efectius justos per la competició, ja que molt aviat un jugador va caure lesionat. Per tal de jugar amb igualtat de condicions el Jordi va retirar voluntàriament a un jugador, repetint l'acció en una segona situació, per fer prevaldre el joc net, l'equitat i la funció educativa de l'esport mereix aquest premi.

-Club Ciclista Ciutat de Reus per la seva tasca solidària en lluir un fantàstic mallot de competició on figura de manera destacada la Fundació Noèlia, amb l'objectiu de difondre la tasca d'aquesta entitat en la lluita contra una de les anomenades malalties rares, El Club ha renunciat a la possibilitat de rendibilitzar aquest recurs per una causa solidària.

-Reus Deportiu per la seva tasca social àmplia i reconeguda, contribuint al desenvolupament d'accions socials vinculades al club i a l'esport, entre altres el programa de natació adaptada. Aquest any el club a fet un pas més i ha inclòs a l'equipatge del primer equip d'hoquei patins la promoció de la Fundació Mossèn Bara de Reus i ha donat especial protagonisme a desenvolupar accions amb el grup de joves d'aquesta fundació.

Premi Esport Adaptat als esportistes o entitats que participen en l'àmbit de l'esport per a persones amb discapacitat, física, psíquica o sensorial. Per accions que destaquin pel seu esforç, dedicació i/o consolidació de l'esport adaptat a la nostra ciutat i/o que contribueixin a la seva difusió, que facilitin l'accés a la pràctica esportiva i/o a la màxima difusió d'aquest. També es podran reconèixer accions de formació i difusió directament relacionades amb l'esport adaptat, a:

-Albert Ambel Cervelló per la seva constància i disciplina en competicions d'alt nivell amb la categoria de ball Down Estandard i Llatí assolint el Campionat de Catalunya en categoria absoluta.

-Pilar del Río Valls, atleta del Club esportiu Alba de Reus, per la seva participació en el Mundial d'esports d'Hivern Special Olympics a Àustria assolint la medalla de bronze en la modalitat d'esquí alpí.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi.
Com als Millors clubs, equips o seccions esportives d'Esport Base a:

-Club Takwondo Koryo Reus, per haver assolit un creixement esportiu molt notable i una gran projecció en les modalitats d'esport base i tecnificació, especialment en la modalitat de Poomsae.

-Club Takwondo Damian per estar sempre a primera línia de la competició i de treball de formació i tecnificació, que queda avalat per l'important nombre de medalles en les diferents competicions, nacionals, estatals i competicions open.

Com als Millors clubs, equips o seccions esportives d'Esport Competició a:

-Equip sènior de divisió d'Honor d'Hoquei del Reus Deportiu per haver assolit la gesta esportiva de l'any de la Copa d'Europa entre altres excel·lents resultats i títols. El joc desplegat per l'equip en l'àmbit individual i col·lectiu ha recollit el fruit en forma de corona europea el que el portarà a disputar la copa Continental i l'Intercontinental d'aquesta modalitat esportiva.

-Grup Show Juvenil del Reus Deportiu per aconseguir un gran èxit al Campionat d'Europa i els diferents èxits de la temporada i molt especialment per la seva forta projecció a l'escena internacional.

Premi d'Honor quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d'aquesta distinció excepcional a:

-COCACOLA – IBERIAN PARTNERS. La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus ha atorgat aquest premi d'honor a la firma comercial Coca Cola per la seva llarga i continuada trajectòria, amb la seva presencia i suport a les organitzacions esportives de caràcter popular, de promoció i de competició, contribuint al desenvolupament de les mateixes aportant recursos necessaris i facilitant la tasca dels organitzadors a tots els nivells.

-SPECIAL OLYMPICS ESPAÑA per confiar en la nostra ciutat i per l'excel·lent tasca de promoció de l'esport per a persones amb discapacitat intel·lectual. Per la vivència col·lectiva dels Jocs a Reus el 2016 i per la facilitat de tracte i compromís de tot l'equip de Special Olympics España.

-Irache Quintanal Franco per tota la seva trajectòria esportiva, per la llarga dedicació a l'esport de competició, per contribuir a la difusió de l'atletisme i la seva ciutat, per tots els èxits, rècords i medalles. En el seu comiat de l'alta competició volem oferir aquest reconeixement a la millor esportista femenina de tots els temps de la nostra ciutat.

Premi "Millor esportista de la Ciutat de Reus" al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut a:
Com a millor esportista Màster femení a:

-Carme Fuster Bassas per ser una incombustible atleta Màster 75 del Club Natació Reus Ploms ha encadenat una llarga llista de títols aquesta temporada, compaginant velocitat i llançaments en pista coberta i a l'aire lliure d'aquestes modalitats atlètiques.

Com a millor esportista Màster masculí a:

-Carles Juncosa Pujol, ciclista del Club Ciclista Ciutat de Reus-Lizarran que competix en la categoria Màster i en algunes curses ho fa conjuntament amb ciclistes de la categoria Elit, el que suposa pel Carles un repte que l'ha portat a vèncer en 12 curses de la categoria Màster 40 i l'èxit a la Volta Ciclista a Tarragona com a vencedor absolut de la classificació general, líder de la regularitat.

Com a millor esportista de promoció femení a:

-Otti Verdú Vidal, jove esportista que competeix en la complexa modalitat de l'hípica amb èxits estatals i internacionals, és Campiona d'Espanya i  diversos pòdiums en diferents modalitats assolits a la Copa de les Nacions ,a més d'una llarga i extensa llista d'èxits al llarg d'aquesta temporada.

Com a millor esportista de promoció masculí a:

-Guillem Segú Giró, per l'èxit assolit a les aigües de Salou en proclamar-se campió mundial Juvenil de la modalitat de Raceboard. El regatista reusenc a més, ha obtingut la dinovena posició masculina en categoria absoluta.

Com a millor esportista absolut femení a:

-Ariana Sánchez Fallada. El World Padel Tour és el Circuit mundial de l'especialitat i l'Ariana ha assolit el primer títol absolut d'aquesta especialitat. Un èxit forjat en l'entrenament, la constància i la regularitat. La participació i bon joc de l'Ariana ha contribuït a proclamar-se campiona d'Espanya per equips.

Com a millor esportista absolut masculí a:

-Gerard Descarrega Puigdevall, per aconseguir com atleta, la medalla d'Or als 400 metres llisos dels Jocs Paralímpics de Rio el setembre de 2016 una cursa vibrant després de les fases classificatòries i una excel·lent marca de 50 segons i 22 centèsimes van permetre assolir el somni Olímpic, amb una marca i un èxit extraordinari. Tan sols 10 mesos després l'èxit del Gerard va tenir la replica en alçar-se amb la medalla d'or al Mundial d'atletisme disputat a Londres també a la prova dels 400 metres.

L'acte ha comptat amb l'estrena de la sardana de l'Esport, una composició de l'Eduard Sendra que ha interpretat la Cobla reus Jove per encàrrec de la Regidoria de l'Esport en el marc de Reus Ciutat de la Cultura, la peça musical incorpora fragments emblemàtics de la cultura musical de l'esport com l'himne Olímpic, la banda sonora de la pel·lícula "Carros de fuego" premiada amb un Oscar o la sintonia del mundial de patinatge Reus 2014 d'un altre autor Reusenc l'Albert Galcerà.

Nit Esport 2017
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Nit Esport 2017 1759.9 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.