Notes de premsa

"Mantinguem la ciutat neta. La teva ajuda és molt important", campanya de civisme durant l'emergència sanitària

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 25/03/2020
Desinfecció pel servei del neteja viària
Cartell Mantinguem la ciutat neta
Desinfecció pel servei del neteja viària

L'Ajuntament de Reus ha iniciat una campanya de sensibilització cívica a través de les xarxes socials amb recomanacions a la ciutadania per mantenir la ciutat neta i protegir els treballadors del servei de la neteja mentre duren les mesures excepcionals adoptades amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma. La campanya, amb el lema “Mantinguem la ciutat neta. La teva ajuda és molt important”, recomana:

  • Separa els teus residus: Diposita als contenidors només la fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper, cartró i resta.

  • Cap deixalla al carrer: Les deixalleries estan tancades. Si tens pintures, piles, petits electrodomèstics i altres residus que portaries a la deixalleria en circumstàncies normals, guarda'ls a casa mentre duren les mesures excepcionals. En cap cas els deixis als contenidors, ni dins ni fora. Si t'urgeix desfer-te de mobles o altres voluminosos, no els deixis al carrer. Truca al 977010010 i concerta'n la recollida.

  • La brossa, dins: No deixos residus fora del contenidor: evitem que les persones que fan la recollida hi hagin d'entrar en contacte.

Serveis mínims en la neteja viària
L'Ajuntament de Reus i l'empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària han acordat reduir a servei mínims la neteja de la ciutat per evitar posar en risc de contagi els treballadors del servei. La decisió s'ha pres després de constatar que amb l'ordre de confinament s'ha minimitzat l'activitat al carrer, aquests s'embruten menys, i és menys necessari mantenir el servei de neteja en les condicions habituals. Fruit de l'acord, s'anul·len tots els escombrats manuals i es mantenen els serveis de neteja amb aigua. El servei de recollida d'escombraries domiciliària es manté, en considerar-se servei essencial.

Aquesta mesura se suma a les ja adoptades pel Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus en els darrers dies en l'àmbit de la neteja viària i la recollida de residus:

  • Tancament de deixalleries. Per evitar desplaçaments, s'han tancat les deixalleries municipals. En cas d'urgència per despendre's d'algun element, l'Ajuntament manté operatiu el servei de recollida de voluminosos. Cal trucar al 977010010 i concertar-ne la recollida.

  • Desinfecció. S’ha reforçat la desinfecció amb una solució d'aigua i lleixiu, segons les recomanacions del Departament de Salut. S'han adquirit quatre motxilles per realitzar el servei, que es completa amb un equip d'hidronetejadora. La desinfecció es fa, especialment, a les illes de contenidors, mobiliari urbà, i als accessos de l'Hospital, CAPs i farmàcies.

  • Flexibilització de l'horari de llençar les escombraries. Es permet que la ciutadania pugui llençar les deixalles al llarg de tot el dia, i evitar la possible concentració de persones que puguin anar a llençar la brossa a la mateixa hora.

Desinfecció pel servei del neteja viària
Cartell Mantinguem la ciutat neta
Desinfecció pel servei del neteja viària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.