Notes de premsa

Mas Carandell presenta l’oferta formativa i de serveis 2022-2023

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/09/2022
Imatge nova oferta formativa Mas Carandell 22-23

Mas Carandell presenta la nova oferta de formació per a 2022-2023 que inclou més de 200 accions formatives en 17 àmbits professionals, així com una àmplia oferta de recursos d’orientació professional i programes per a l’ocupació adreçats a persones que cerquen feina o que volen millorar la que tenen. Acreditar oficialment les competències, rebre assessorament per un canvi de sector, conèixer el mercat de treball i oportunitats laborals a Reus, o facilitar l’accés a ofertes de feina de qualitat són algunes opcions que s’ofereixen.

Les principals novetats en la programació d’aquest any es troben en els àmbits de la formació i la qualificació professional; l’orientació professional i acreditació de competències i el mercat de treball i oportunitats laborals. Àmbits que s’han potenciat per millorar l’ocupabilitat de les persones i la seva inserció laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha posat en valor l’activitat de Mas Carandell com un “actor essencial per a la reactivació econòmica i per a liderar l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació de Reus, doncs la formació i la qualificació professional són claus de progrés, per millorar les competències de les persones a les empreses i les organitzacions del territori; oferir recursos per reduir les desigualtats i el risc d’exclusió; i promoure l’adaptació als canvis i el desenvolupament econòmic local”.

Prop del 40% de l’oferta formativa 2022-2023 és presencial i la resta és semipresencial o per internet, a través de la pròpia Aula Mas Carandell o de l’Aula Mentor.

L’oferta formativa inclou propostes molt diverses: des de Comerç internacional; Tècniques de venda o Gestió de magatzem i tècniques de Picking; a l’apartat de Comerç i màrqueting o cursos de Comptabilitat bàsica, Nòmines i Seguretat Social o Gestió de la formació bonificada amb Fundae dins de l’àmbit d’Administració i gestió.

D’altres permeten obtenir una acreditació laboral, com el curs de Manipulació i aplicació de fitosanitaris; el de Manipulació d’aliments; el d’Operador/a de carretons o els tres nous cursos de preparació per realitzar les proves de competències digitals ACTIC.

Formació professional

 

L’oferta de formació subvencionada pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i pel Servei Públic d'Ocupació Estatal inclou els cursos Analítica web i pla de màrqueting digital; Gamificació: aplicació a les empreses; Posicionament web SEO/SEM i Formació per a tutors/es d’empresa. S’adrecen a persones treballadores en actiu, en ERTO i autònoms.

Altres opcions de formació professional subvencionada són els certificats de professionalitat de nivells 1, 2 i 3 com els d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria; Operacions auxiliars d’elaboració a la indústria alimentària; Operacions auxiliars de serveis administratius generals i Operacions en serveis funeraris entre d’altres. Així com una nova edició del programa de simulació d’empreses SEFED, d’Activitats de gestió administrativa.

De forma específica per a joves, s'ofereixen les especialitats d’audiovisuals i videojocs a la Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual de Treball als barris. Finalment, i com a novetat,  es preveu posar en marxa un projecte d’Formació Professional Ocupacional (FPO) dual d’Agricultura ecològica, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp.

Orientació professional

Per acompanyar a les persones en la formació i l’orientació al llarg de la vida, s’ofereixen diversos recursos d’orientació professional, individual i en grup, des de les mateixes instal·lacions de Mas Carandell al barri Gaudí i des dels centres cívics municipals: el Dispositiu d’inserció laboral, l’Espai de Recerca de feina,  Espai Activa i altres. Tant per acompanyar les persones en la recerca de feina, com en el procés d’acreditació de competències professionals.

Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus

Enguany com a novetat es fa un cicle de tres sessions “Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus”, en el qual les mateixes empreses i professionals explicaran les condicions i requisits que s’ofereixen en diversos sectors professionals amb alta demanda al territori.

Serveis a les empreses

A més de l’oferta existent, les empreses disposen del servei de formació a mida en qualsevol modalitat, així com la gestió del pla formatiu integral, sempre amb la gestió del crèdit formatiu per FUNDAE inclòs.

La carta de serveis a les organitzacions es completa amb els de selecció de personal, gestió d’ofertes de feina, consultoria en recursos humans i desenvolupament i ajuts a la contractació, entre d’altres.

Informació i inscripció

Tota l’oferta de cursos i serveis es pot consultar al web mascarandell.cat i a la nova revista Informa’t 41, que enguany recupera l’edició en paper, a banda de la digital, amb un tiratge de 30.000 exemplars.

La matrícula i/o preinscripció es pot fer pel mateix web, o bé, presencialment Mas Carandell, de 9 a 14h de dilluns a divendres al setembre, i a partir d’octubre, també els dilluns fins les 17h. Les empreses poden bonificar tots els cursos a través de la Fundae, i la ciutadania obtenir descomptes i preus especials en els cursos no subvencionats.

 

Imatge nova oferta formativa Mas Carandell 22-23
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.