Notes de premsa

Més de 600 alumnes omplen la plaça de la Llibertat aquest divendres, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/03/2024
Cartell Dia Mundial de l'Aigua 2024

La plaça de la Llibertat de Reus acollirà tot un seguit de jocs i tallers al llarg de divendres 22 de març, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, organitzats per l'Ajuntament i Aigües de Reus. La convocatòria vol ser una jornada amb un component lúdic i que, alhora, contribueixi a la reflexió sobre  els usos i la necessitat de fer un consum responsable de l’aigua.

Vuit escoles de la ciutat (amb un total de 646 alumnes) ja han confirmat prèviament la seva participació, tot i que les activitats són obertes a tothom al llarg del dia. Els tallers i jocs començaran a les 10:00h i es prolongaran de manera ininterrompuda fins a les 6 de la tarda, i són de caràcter absolutament gratuït.

Són diversos els jocs i tallers que s’han programat, sempre amb l’aigua com a centre d’interès. Són activitats que, de manera lúdica, conviden a trobar brossa al mar, reciclar ampolles, fer vaixells amb taps de suro o fabricar peixos amb material reciclat, entre d’altres.

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra des de l’any 1992 a instàncies de l’Organització de Nacions Unides (ONU), amb l’objectiu de reflexionar sobre els recursos hídrics a tot el món. Aquest 2024, l’ONU remarca missatges com ara que la prosperitat i la pau depenen en bona mesura de l’aigua en un món on 2.200 milions de persones encara no tenen accés a l’aigua potable gestionada de manera segura.

Cuidar l’aigua i el planeta
Daniel Rubio, regidor responsable d'Aigües de Reus, afirma: “És important que no baixem la guàrdia i que seguim fent esforços de conscienciació sobre la importància de fer un ús responsable de l’aigua, i no tan sols perquè sigui un bé escàs, sinó també perquè ens hi va la sostenibilitat de l’entorn i del planeta”. En aquest sentit, “al llarg de l’any, a Aigües de Reus ja desenvolupem un projecte pedagògic i de divulgació de la cultura de l’aigua que arriba a milers d’alumnes de la ciutat”, afegeix.

De fet, el curs acadèmic 2022-2023 va ser un any de rècord pel que fa a participació en el conjunt de projectes pedagògics d’Aigües de Reus. Un total de 4.388 alumnes de centres d’ensenyament de la ciutat, del Baix Camp i fins i tot d’altres comarques van prendre part en alguna de les activitats proposades.

El programa pedagògic d’Aigües de Reus es concreta en tres blocs. D’una banda, la visita a les instal·lacions de l’empresa municipal, que permet conèixer el funcionament de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), i també la visita al centre d’interpretació “Espai Aigua” que ens convida a reflexionar sobre l’ús de l’aigua. D’una altra, tot un seguit de propostes per als estudiants que tenen lloc als respectius centres d’ensenyament. Finalment, hi ha les activitats batejades com “Un passeig viu”, que discorren a l’espai de la Boca de la Mina i que tenen l’aigua com a element essencial de la vida en un sentit ampli.

Cartell Dia Mundial de l'Aigua 2024
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.